this post was submitted on 02 Aug 2025
13 points (93.3% liked)

Mad og drikke

112 readers
1 users here now

For billeder, spørgsmål, diskussioner og alt relateret til mad og drikke - lige hvad madhjertet begærer!

Opslag på fællesskabet skal være relateret til mad eller drikke, og opslag og kommentarer skal altid overholde feddit.dk's regler.

Hvis du har problemer med at uploade dit billede er det nok større end 10 MB (lagerplads er dyrt). Prøv eventuelt at konvertere billedet til webp, eller upload til catbox.moe i stedet og post et link til billedet i stedet for at uploade det.

founded 2 years ago
MODERATORS
 

Har du noget køkkengrej du bare ikke kan leve uden? Bestiller snart lidt på hwl.dk, så vil lige søge lidt inspiration inden jeg trykker køb. Kan jo være der er noget jeg ikke vidste at jeg ikke kan undvære.

you are viewing a single comment's thread
view the rest of the comments
[–] EvilCartyen 6 points 2 days ago (10 children)

Du skal have en god, ikke prangende kokkekniv, og så skal du have en lille krum kniv, og en god brødkniv. Alt derimellem er mindre kritisk.

En stor støbejernsgryde er også godt til alt fra grydestegning til wokretter.

Det eneste jeg bruger helt vildt meget som andre tror er overflødigt er en riskoger.

[–] Klorofyl 4 points 2 days ago (6 children)

Tror min kone skærer mig i småstykker hvis jeg køber flere knive, hehe. Samme med gryder og pander. Har en 20 liters støbejernsgryde som den største. Bruger den til når jeg laver store portioner mad til fryseren.

riskoger

Interessant. Hvad gør riskogeren bedre end en gryde? De bruger det meget i asien, så det må jo kunne noget.

[–] EvilCartyen 6 points 2 days ago (5 children)

Risene bliver bare bedre, hvis du altså køber god kvalitet ris. Plus det er set and forget, så du kan koncentrere dig om andre ting.

Tit er maskiner der kun kan en eller få ting åndssvage, men flere milliarder mennesker spiser ris som hovedmåltid hver dag og de har allesammen en riskoger. Så ja, det kan noget 😁

[–] Pilon23 6 points 2 days ago* (last edited 2 days ago) (1 children)

set and forget

Alene dette gør den uundværlig for os. Sætter den til som det første og tømmer den som det sidste når vi laver retter med ris. 0 stress med pludseligt at skulle hælde vand fra ris mens sovsen er ved at koge over og stegen skal ud af ovnen.

[–] Tralle 6 points 2 days ago* (last edited 2 days ago) (1 children)

Skal du hælde vand fra dine ris vil jeg vove at påstå du gør noget forkert 😄

[–] ArcticDagger 3 points 2 days ago (1 children)

Skal ikke kunne sige, hvad det gør kulinarisk, men det er nu anbefalet at koge ris i for meget vand og så hælde fra da ris indeholder relativt meget arsen (som kan øge risikoen for kræft): https://www.dr.dk/nyheder/indland/advarsel-om-kraeftrisiko-nu-skal-du-koge-dine-ris-paa-en-ny-maade

[–] Tralle 5 points 2 days ago (1 children)

Det hjælper en riskoger jo ikke på.

[–] ArcticDagger 3 points 2 days ago

Nej, tværtimod 😄 men det var mest udtalelsen om, at man gør noget forkert, hvis man er nødt til at hælde vandet fra risen som jeg ville kommentere på

load more comments (3 replies)
load more comments (3 replies)
load more comments (6 replies)