Vi ved jo nok alle sammen hvad en frikadelle er, men hvad er en frikadelle?
Er det hakket gris eller kalv&flæsk, rørt op med løg, mel, mælk, æg og potentielt rasp eller havregryn eller er det en bolleformet fars stegt på pande?
Vi siger jo også oksefrikadelle, fiskefrikadelle og kyllingefrikadelle, eller hvis vi rigtig skal være afvigere på kødfri tirsdag, kikærtefrikadelle.
Men vi siger stadig frikadelle, er vi bare vant til at de er lavet af en form for gris? Vi må jo ikke kalde havredrik for havremælk, for det er jo ikke mælk.
Hvad dækker ordet "frikadelle" over, er det indholdet eller er det metoden?
Danmarks hivemind, lad os få belyst sagen, jeg betragter dette som et anliggende af nationalkultur af yderste prioritet, sæt igang!
Dette indlæg blev automatisk arkiveret af Leddit-botten. Vil du diskutere tråden? Tilmeld dig på feddit.dk!
The original was posted on /r/denmark by /u/Damale at 2024-03-21 05:53:27+00:00.
SkibDen at 2024-03-21 06:49:49+00:00 ID:
kvusi1h
Har du aldrig kogt en suppe i køleskabet?
LilanKahn at 2024-03-21 07:48:44+00:00 ID:
kvux689
Koger årligt min koldskål i køleskabet :)
liquid-handsoap at 2024-03-21 06:51:53+00:00 ID:
kvusob0
✌️😔
ColaMalurt at 2024-03-21 11:17:42+00:00 ID:
kvvf24d
Kan man koge et køleskab i suppen?