Vi ved jo nok alle sammen hvad en frikadelle er, men hvad er en frikadelle?
Er det hakket gris eller kalv&flæsk, rørt op med løg, mel, mælk, æg og potentielt rasp eller havregryn eller er det en bolleformet fars stegt på pande?
Vi siger jo også oksefrikadelle, fiskefrikadelle og kyllingefrikadelle, eller hvis vi rigtig skal være afvigere på kødfri tirsdag, kikærtefrikadelle.
Men vi siger stadig frikadelle, er vi bare vant til at de er lavet af en form for gris? Vi må jo ikke kalde havredrik for havremælk, for det er jo ikke mælk.
Hvad dækker ordet "frikadelle" over, er det indholdet eller er det metoden?
Danmarks hivemind, lad os få belyst sagen, jeg betragter dette som et anliggende af nationalkultur af yderste prioritet, sæt igang!
Dette indlæg blev automatisk arkiveret af Leddit-botten. Vil du diskutere tråden? Tilmeld dig på feddit.dk!
The original was posted on /r/denmark by /u/Damale at 2024-03-21 05:53:27+00:00.
Parkourkoen at 2024-03-21 07:19:34+00:00 ID:
kvuuvvr
Hov hov .... Der ingen grund til beskydning som det... Jeg meget dansk og min farmor lærte mig at lave deller som det kongelige hof fik dem tilbage i ollllllllefars tid... Men hun var flyvende psykisk syg men men ej forglemme ... en haj i køkkenet
crazymissdaisy87 at 2024-03-21 11:19:48+00:00 ID:
kvvfabj
Det er efter sigende en jysk ting, sådan lærte min bedstemor mug det også. Danskvand i raspen
Parkourkoen at 2024-03-21 11:53:41+00:00 ID:
kvvj40x
Jeg kan ik prale af jyske rødder men lyder som farmor :D
OrdinaryValuable9705 at 2024-03-21 07:27:21+00:00 ID:
kvuvi4c
Flyvende Psykisk syg er jo bare et andet ord for svensker... og haj må hun sgu have været, når hun smider danskvand i frikadeller...
Parkourkoen at 2024-03-21 11:02:46+00:00 ID:
kvvdhoz
See u get it.... Men erfaringerne siger hajer ik kan li bobler