this post was submitted on 25 Sep 2025
9 points (100.0% liked)

Mad og drikke

115 readers
4 users here now

For billeder, spørgsmål, diskussioner og alt relateret til mad og drikke - lige hvad madhjertet begærer!

Opslag på fællesskabet skal være relateret til mad eller drikke, og opslag og kommentarer skal altid overholde feddit.dk's regler.

Hvis du har problemer med at uploade dit billede er det nok større end 10 MB (lagerplads er dyrt). Prøv eventuelt at konvertere billedet til webp, eller upload til catbox.moe i stedet og post et link til billedet i stedet for at uploade det.

founded 2 years ago
MODERATORS
 

Dette er tråden, hvor man kan snakke løst og fast om alt der har med mad at gøre.

Hvad har du lavet i ugens løb, og hvad står menuen på i weekenden? Uanset om menuen er pasta med ketchup eller créme brûlée, er man velkommen til at dele det

Denne tråd oprettes automatisk af botten hver torsdag kl 6.

Hvis du har spørgsmål til botten eller ønsker at bruge den på et fælleskab, så skriv til @President_Pyrus@feddit.dk .

God lille-fredag og bon appétit!

top 7 comments
sorted by: hot top controversial new old
[–] bobslaede 6 points 1 week ago* (last edited 1 week ago) (1 children)

Sidste år satte vi en vindrue i haven, og i år er den allerede blevet rigtig stor, og har fået nogle dejlige blå druer uden kerner.
Ungerne gider dog ikke at spise dem - så jeg har lavet marmelade af dem. Det blev rigtig godt! Fik 4 glas marmelade ud af 1 kg druer.
Der er flere druer tilbage, så det kan være jeg ordner en runde mere i weekenden.

[–] President_Pyrus 6 points 1 week ago (1 children)

Tør man sige fermentering?

[–] bobslaede 4 points 1 week ago* (last edited 1 week ago) (2 children)

Fermenterede vindruer?
Jeg kan ikke lige forestille mig hvad jeg skal bruge dem til. Har du nogen ideer?

Jeg redigerer lige her:
Tænker du alkohol? :D Den fløj lige over hovedet på mig haha

[–] President_Pyrus 5 points 1 week ago

Jeg tænker helt bestemt på en klassisk alkoholisk drik, der laves på vindruer ;)

[–] Tralle 5 points 1 week ago (1 children)
[–] bobslaede 6 points 1 week ago

Yeah... Jeg tror jeg trænger til noget ferie :P
Jeg var ovre i fermenteret kål og sådan noget værk.

[–] Tralle 4 points 1 week ago* (last edited 1 week ago)

Så er der tørrede tragtkantereller til fadeburet.

En af mine absolutte yndlingssvampe. Helt geniale at bløde op og stege til topping på ris, i supper, sammenkogteretter, kan males til mel og bruges som "instant" svampesmag i saucer osv. Virkelig brugbar