this post was submitted on 04 May 2024
14 points (93.8% liked)

Mad og drikke

93 readers
1 users here now

For billeder, spørgsmål, diskussioner og alt relateret til mad og drikke - lige hvad madhjertet begærer!

Opslag på fællesskabet skal være relateret til mad eller drikke, og opslag og kommentarer skal altid overholde feddit.dk's regler.

Hvis du har problemer med at uploade dit billede er det nok større end 1 MB (lagerplads er dyrt). Prøv eventuelt at konvertere billedet til webp, eller upload til catbox.moe i stedet og post et link til billedet i stedet for at uploade det.

founded 1 year ago
MODERATORS
 

Jeg har kastet mig over et nyt fermenteringsprojekt efter måneder med kimchi og sauerkraut: ginger beer!

Den ældste herhjemme er, inspireret af undertegnede, begyndt at fermentere dette og hint (kastanjer, græs og pinde), så jeg måtte finde et projekt, han kunne være med til. Han er ikke til kimchi ("det lugter af prut, far!") eller chilisauce, så i stedet blev det et forsøg på sodavand.

Det er lykkedes rigtig godt, der er fine fine bobler og en god smag af ingefær.

Det er besnærende nemt, man skal bare være tålmodig. Jeg har fulgt denne opskrift: https://www.fermentingforfoodies.com/homemade-ginger-beer/

top 9 comments
sorted by: hot top controversial new old
[–] President_Pyrus 4 points 1 year ago (1 children)

Hvis han har alderen til det, er jeg sikker på at han (og sikkert også dig selv) vil synes at det vil være sjovt at brygge øl.

[–] Underbroen 3 points 1 year ago (1 children)

Mjah han er fire (og ikke glad for maltøl), så jeg tror vi venter lidt rundt endnu. Jeg har ikke rigtig plads til ølbrygning, så jeg må også vente.

[–] President_Pyrus 3 points 1 year ago

Pladsmangel er bestemt også den største grund til at jeg ikke har kastet mig ud i ølbrygning endnu.

[–] ghashul 4 points 1 year ago (1 children)

Jeg har længe været fascineret af fermentering (og har også lavet mjød sammen med min far da jeg var knejt) men er aldrig rigtigt kommet igang. Det her lyder som et perfekt projekt til sommeren.

[–] Underbroen 3 points 1 year ago

Helt sikkert! Så kan det være, at jeg skal give mjød en chance.

[–] EvilCartyen 3 points 1 year ago (1 children)

Cool. Jeg har tit lavet ginger beer med ølstyrke, men ikke sodavandsstyrke. Antager der alligevel er cirka en halv procent i pga flaskegæring der giver bobler?

[–] Underbroen 2 points 1 year ago (1 children)

Ja præcis, den vil ikke kunne overstige de 0,5, men der kan ikke undgås en smule alkohol.

[–] EvilCartyen 3 points 1 year ago (1 children)

Jeg har nemlig tænkt på at lave noget lignende og så søde med erythritol måske - hvad søder du med?

[–] Underbroen 3 points 1 year ago

Der lyde spændende! Jeg søder ikke med andet end den rørsukker, jeg har brugt til gæringen. Jeg overvejede muscovadosukker for dybde og farve, men var for nærig.