this post was submitted on 10 Apr 2025
16 points (100.0% liked)

Mad og drikke

88 readers
1 users here now

For billeder, spørgsmål, diskussioner og alt relateret til mad og drikke - lige hvad madhjertet begærer!

Opslag på fællesskabet skal være relateret til mad eller drikke, og opslag og kommentarer skal altid overholde feddit.dk's regler.

Hvis du har problemer med at uploade dit billede er det nok større end 1 MB (lagerplads er dyrt). Prøv eventuelt at konvertere billedet til webp, eller upload til catbox.moe i stedet og post et link til billedet i stedet for at uploade det.

founded 1 year ago
MODERATORS
 

Dette er tråden, hvor man kan snakke løst og fast om alt der har med mad at gøre.

Hvad har du lavet i ugens løb, og hvad står menuen på i weekenden? Uanset om menuen er pasta med ketchup eller créme brûlée, er man velkommen til at dele det

Denne tråd oprettes automatisk af botten hver torsdag kl 6.

Hvis du har spørgsmål til botten eller ønsker at bruge den på et fælleskab, så skriv til @President_Pyrus@feddit.dk .

God lille-fredag og bon appétit!

you are viewing a single comment's thread
view the rest of the comments
[–] MummifiedClient5000 4 points 5 days ago (2 children)

Forslag til indhold i en rugbrødsandwich til min frokost?

Pt. skifter jeg mellem disse og plejer at lave til 3-4 dage ad gangen. De eneste krav er at det ikke må blive for slasket efter et par dage i køleskabet og der skal noget grønt i.

  • Flødeost (som Pikant eller lignende), krydret spegepølse, agurk, peberfrugt
  • Veggie-pålæg (optional), chili-hummus, agurk, peberfrugt
  • Kyllinge-pålæg, mango chutney, agurk, peberfrugt
  • Leverpostej, agurk
  • Skinke, ost, sennep, agurk
[–] Havesh 3 points 4 days ago* (last edited 4 days ago) (1 children)

røget makrel, rå løgringe, røreæg, salt og peber, purløg. Hvis du vil have en dressing af en art, så lav en creme-fraiche eller yoghurt dressing med purløg og lidt sennep.

Edit: For at få røreægen til at holde, kan du lave den som æggekage med mirin (sød risvinseddike) i

[–] MummifiedClient5000 2 points 3 days ago (1 children)

Det er pisse-lækkert, men også lidt meget arbejde og jeg tror ikke at det ville holde sig så godt over flere dage.

[–] Havesh 3 points 3 days ago (1 children)

Røget fisk er ellers en af de klassiske ting der kan holde sig i flere dage. Tricket med mirin er, at du tilfører et konserveringsmiddel (sukker og syre) til æggedelen.

[–] MummifiedClient5000 3 points 3 days ago (1 children)

Ok, det er mere gennemtænkt end jeg antog. Det vil jeg prøve, tak 🙂

[–] Havesh 2 points 3 days ago* (last edited 3 days ago)

Hvis du vil være rigtig fin på den (både til mit forslag og til andre muligheder), kan du købe nogle squeeze flasker og fylde dine mest brugte hjemmelavede dressinger på dem. Hjemmelavede dressinger kan som regel holde sig i 4-5 dage, så du kan lave det du bruger mest og så lige putte dem på de madder der bruger dem, når du pakker frokosten. Så slipper du også for at de tørrer ud på maden. Det eneste du skal finde ud af er hvor meget dressing der skal laves. :D

[–] Tralle 3 points 5 days ago* (last edited 4 days ago) (1 children)

God røget kogt skinke, mayonnaise, pfefferonier (syltede grønne pebre)

Uanset hvad ville jeg aldrig smøre en mad og spise den efter 4 dage i køleskabet.

[–] MummifiedClient5000 2 points 5 days ago (1 children)

Min udfordring er jo også bl.a. at finde på noget som kan holde de 3-4 dage. Her kan noget der er syltet i eddike nok ikke undgå at bløde/opløse for meget til at det bliver helt godt.

Men stadig noget jeg vil prøve en af de dage hvor det ryger ned umiddelbart efter tilberedelsen. Pfefferonier kan jo nok bruges på en masse forskelligt pålæg.

[–] EvilCartyen 2 points 4 days ago (1 children)

Hvorfor pine dig selv med 4 dage gamle sandwiches? :o

[–] MummifiedClient5000 2 points 4 days ago (1 children)

Jeg var også skeptisk da jeg hørte fra en kollega at han smører til 5 dage ad gangen, men sålænge det ikke er fisk eller andet slasket pålæg er det helt OK. Og langt bedre end mine alternativer (smøre hver aften/morgen, en dyr og dårlig kantine, sandwich fra supermarkedet).

[–] EvilCartyen 2 points 4 days ago (1 children)

Det kommer jo nok også an på hvilke krav man har til sin frokost; jeg ville klart hellere smøre hver aften.

Eller måske lave frosne sandwiches - så kan du tage en op af fryseren hver aften, og så er den klar om morgenen til at tage med.

[–] MummifiedClient5000 2 points 4 days ago

Ingredienserne kommer jo faktisk fra køleskabet og har ofte ligget der i flere dage før jeg fletter dem sammen til en sandwich. En tur i fryseren ville til gengæld helt uden tvivl ødelægge konsistensen af sådan noget som flødeost og hummus.