this post was submitted on 10 Apr 2025
16 points (100.0% liked)
Mad og drikke
88 readers
1 users here now
For billeder, spørgsmål, diskussioner og alt relateret til mad og drikke - lige hvad madhjertet begærer!
Opslag på fællesskabet skal være relateret til mad eller drikke, og opslag og kommentarer skal altid overholde feddit.dk's regler.
Hvis du har problemer med at uploade dit billede er det nok større end 1 MB (lagerplads er dyrt). Prøv eventuelt at konvertere billedet til webp, eller upload til catbox.moe i stedet og post et link til billedet i stedet for at uploade det.
founded 1 year ago
MODERATORS
you are viewing a single comment's thread
view the rest of the comments
view the rest of the comments
røget makrel, rå løgringe, røreæg, salt og peber, purløg. Hvis du vil have en dressing af en art, så lav en creme-fraiche eller yoghurt dressing med purløg og lidt sennep.
Edit: For at få røreægen til at holde, kan du lave den som æggekage med mirin (sød risvinseddike) i
Det er pisse-lækkert, men også lidt meget arbejde og jeg tror ikke at det ville holde sig så godt over flere dage.
Røget fisk er ellers en af de klassiske ting der kan holde sig i flere dage. Tricket med mirin er, at du tilfører et konserveringsmiddel (sukker og syre) til æggedelen.
Ok, det er mere gennemtænkt end jeg antog. Det vil jeg prøve, tak 🙂
Hvis du vil være rigtig fin på den (både til mit forslag og til andre muligheder), kan du købe nogle squeeze flasker og fylde dine mest brugte hjemmelavede dressinger på dem. Hjemmelavede dressinger kan som regel holde sig i 4-5 dage, så du kan lave det du bruger mest og så lige putte dem på de madder der bruger dem, når du pakker frokosten. Så slipper du også for at de tørrer ud på maden. Det eneste du skal finde ud af er hvor meget dressing der skal laves. :D