this post was submitted on 29 May 2025
7 points (100.0% liked)

Mad og drikke

100 readers
1 users here now

For billeder, spørgsmål, diskussioner og alt relateret til mad og drikke - lige hvad madhjertet begærer!

Opslag på fællesskabet skal være relateret til mad eller drikke, og opslag og kommentarer skal altid overholde feddit.dk's regler.

Hvis du har problemer med at uploade dit billede er det nok større end 1 MB (lagerplads er dyrt). Prøv eventuelt at konvertere billedet til webp, eller upload til catbox.moe i stedet og post et link til billedet i stedet for at uploade det.

founded 1 year ago
MODERATORS
 

Dette er tråden, hvor man kan snakke løst og fast om alt der har med mad at gøre.

Hvad har du lavet i ugens løb, og hvad står menuen på i weekenden? Uanset om menuen er pasta med ketchup eller créme brûlée, er man velkommen til at dele det

Denne tråd oprettes automatisk af botten hver torsdag kl 6.

Hvis du har spørgsmål til botten eller ønsker at bruge den på et fælleskab, så skriv til @President_Pyrus@feddit.dk .

God lille-fredag og bon appétit!

you are viewing a single comment's thread
view the rest of the comments
[–] Tralle 5 points 2 days ago* (last edited 2 days ago)

I løbet af de sidste par uger har vi været forbi nogle sindsygt gode måltider, hvis jeg selv skal sige det 🙂

Højdepunkterne:

Bukkejagten er gået ind, konsortiet har tradition med at overnatte i shelter og lave mad over bål dagen inden. Vi lavede hel pighvar (en papilotte, ish), grillede asparges, nye kartofler og hollandaise.

Vi har fået en helt vild kæmpe salvie i drivhuset, og så er man jo nødt til at lave Saltimbocca. Det blev på kronspids fra sidste år. Det var (helt ustyrligt!) godt.

Jeg har kogt oksetalg af, så da vi havde besøg af et vennepar stod på hjemmelavede pommes, grillet oksehøjreb fra Dexter kvæg og en klassisk bearnaise. Jeg tror det uden sammenligning er noget af det bedste kvæg jeg har fået.

Det er synd bare at bruge fedtet en gang, så der blev kogt en stor omgang falafler på ingridærter, så har min bedre halvdel lidt hurtige måltider fra fryseren.

Ville prøve noget nyt med skovsnepper, inspireret af den klassiske ragu d'anatra lavede vi, hvad der så må være, en ragu d'beccaccia med en god pasta til. Det kan virkeligt også anbefales!

Søster har investeret stort i ny elektrisk pizzaovn, den blev indviet med maner. Jeg er grøn af misundelse.

Startet en rug-surdej og bagt rugbrød som blev brugt til underlag for en god sildemad - og det er også godt.