this post was submitted on 17 Jun 2025
11 points (100.0% liked)

Mad og drikke

108 readers
2 users here now

For billeder, spørgsmål, diskussioner og alt relateret til mad og drikke - lige hvad madhjertet begærer!

Opslag på fællesskabet skal være relateret til mad eller drikke, og opslag og kommentarer skal altid overholde feddit.dk's regler.

Hvis du har problemer med at uploade dit billede er det nok større end 1 MB (lagerplads er dyrt). Prøv eventuelt at konvertere billedet til webp, eller upload til catbox.moe i stedet og post et link til billedet i stedet for at uploade det.

founded 2 years ago
MODERATORS
 

Michelin og fine dinning er absolut ikke for alle, men jeg synes det er spændende at følge med i udviklingen af danske restauranter og nye tendenser. Jeg voksede op i fattig 80erne og 90erne og har lidt en oplevelse af, at mad dengang var meget discount og ikke nødvendigvis god kvalitet. Der var virkelig mange udkogte grøntsager. Det føles som om at New Nordic Cuisine har været med til at sætte en fokus på gode råvarer, nye teknikker og alternative tilgange til mad.

Har I nogle favoritter blandt restauranterne eller nogen som er blevet overset? Det er fedt at se Aalborg på listen, Alimentum er også virkelig god!

you are viewing a single comment's thread
view the rest of the comments
[–] HejMedDig 7 points 2 weeks ago (2 children)

Ja, det er en vild udvikling der har været af restauranter i Danmark

Min absolutte bedste oplevelse på den liste er Alchemist. Det er show uden lige

Steder hvor jeg tænker tilbage på, og husker det som virkelig lækkert er Kadeau og AOC

Min mindst mindeværdige oplevelser er nok Geranium. Den kom dog også på bagkanten af en periode med en del fine dining, så jeg var nok bare mættet. Det jeg husker bedst var at tjenerne var ved at vælte mit vinglas to gange....

[–] Urt 6 points 2 weeks ago (2 children)

Alchemist er på min liste over steder jeg skal prøve - det virker som en totaltoplevelse.

[–] HejMedDig 6 points 2 weeks ago (2 children)

Ja, det er også en forestilling. Man skal dog ikke være bange for at smage på underlige ting. Der er kun at stole på at de ved hvad de laver.

[–] Urt 4 points 2 weeks ago (1 children)

Kun et plus i min bog - elsker at blive udfordret på den slags :D

[–] HejMedDig 4 points 2 weeks ago

Helt klart et plus!

[–] Klorofyl 3 points 2 weeks ago (1 children)

Hvad betaler man for et besøg på alkymisten?

[–] HejMedDig 3 points 1 week ago

Her er en gode video om Alchemist Selv om den kan være en spoiler

[–] Underbroen 3 points 2 weeks ago (1 children)

Arhmen jeg er lidt misundelig på Alchemist, det kunne jeg godt tænke mig at prøve! Jeg er pt. nok en smule for nærig og/eller uvildig til at spare op. Kadeau har jeg også kun hørt virkelig godt om. AOC har jeg (ad omveje) fået takeaway fra engang og det var en smule undervældende.

Herhjemme var Jordnær virkelig en god oplevelse, men MOTA eller Sushi Anaba, var nok dem, som overraskede mig mest.

[–] HejMedDig 4 points 2 weeks ago

Jeg tænker også på at skulle derind igen. Jeg var der kort efter de åbnede, så håber at de har ændret nok på menuen.

Jeg skal selvfølgelig være lidt snobbet, og sige at jeg bedre kunne lide deres gamle lokaler. Vi var kun vores selskab på 6 personer, i et lokale med plads til 12 mennesker. Jeg synes dog at de har overført magien godt til de store lokaler