this post was submitted on 23 Oct 2025
10 points (100.0% liked)

Mad og drikke

119 readers
1 users here now

For billeder, spørgsmål, diskussioner og alt relateret til mad og drikke - lige hvad madhjertet begærer!

Opslag på fællesskabet skal være relateret til mad eller drikke, og opslag og kommentarer skal altid overholde feddit.dk's regler.

Hvis du har problemer med at uploade dit billede er det nok større end 10 MB (lagerplads er dyrt). Prøv eventuelt at konvertere billedet til webp, eller upload til catbox.moe i stedet og post et link til billedet i stedet for at uploade det.

founded 2 years ago
MODERATORS
 

Dette er tråden, hvor man kan snakke løst og fast om alt der har med mad at gøre.

Hvad har du lavet i ugens løb, og hvad står menuen på i weekenden? Uanset om menuen er pasta med ketchup eller créme brûlée, er man velkommen til at dele det

Denne tråd oprettes automatisk af botten hver torsdag kl 6.

Hvis du har spørgsmål til botten eller ønsker at bruge den på et fælleskab, så skriv til @President_Pyrus@feddit.dk .

God lille-fredag og bon appétit!

you are viewing a single comment's thread
view the rest of the comments
[–] Tralle 3 points 3 days ago (1 children)

Lever er bestemt heller ikke det første jeg tænker på når det skal være lækkert, specielt fra vildt er det voldsomt. Fra unge dyr, tyndt skåret, vendt i mel og stegt så det ikke er blevet brunt inden i, serveret med bløde løg, så går det lige.

Hjerter i flødesovs er en klassiker af en grund 🙂 Ofte tror jeg det er konsistensen mere end smagen der er svær for folk at håndtere når det handler om indmad.

Med æblerne lejer vi et setup en gang om året. En kompostkværn til at kværne æbler og en presse der har en lille hydraulik donkraft under sig. Mosten bliver hældt på bib poser og pasteuriseret i en gruekedel. Efter et par dage ser man nemt om de er blevet pasteuriseret ordentligt eller ej 🙂

[–] Klorofyl 2 points 3 days ago (1 children)

Sindssygt smart setup. Og genialt at man kan købe paprødvinsposer. Vidste jeg slet ikke. Kommer klart til at kopierer dit setup lidt. Har ingen gruekedel, så kommer til at investerer i en stor gryde.

Smider i så bare poserne med most i vand i et stykke tid?

[–] Tralle 3 points 3 days ago (1 children)

Jeg er ikke på pasteuriseringsholdet normalt, men det er noget med at grukedlen bliver ladet med en del poser og vand og så bliver det kørt op i temperatur og holdt ved, jeg mener de siger 80 grader, i x antal minutter, rens og gentag.

[–] Klorofyl 3 points 3 days ago

Giver god mening. Tak for svaret :)