Jeg fik lige lavet en omgang Hokaido-suppe og hvidløgsbrød til aftensmad.
Børnene elskede det til min store overraskelse ☺️ Det er lige tiden til det nu, med alle de græskar 🎃
For billeder, spørgsmål, diskussioner og alt relateret til mad og drikke - lige hvad madhjertet begærer!
Opslag på fællesskabet skal være relateret til mad eller drikke, og opslag og kommentarer skal altid overholde feddit.dk's regler.
Hvis du har problemer med at uploade dit billede er det nok større end 10 MB (lagerplads er dyrt). Prøv eventuelt at konvertere billedet til webp, eller upload til catbox.moe i stedet og post et link til billedet i stedet for at uploade det.
Jeg fik lige lavet en omgang Hokaido-suppe og hvidløgsbrød til aftensmad.
Børnene elskede det til min store overraskelse ☺️ Det er lige tiden til det nu, med alle de græskar 🎃
Familien og jeg fik lavet æblejuice af en æblesort der egentlig er beregnet til cider. Smagen var helt i top og meget intens.
Ellers har jeg af ham der lejer jagten hos os fået en stor pose nyfangede sild og fire store krondyrhjerter. Friske sild smager virkelig nice. Krondyrhjerter har jeg aldrig lavet før. Kaster mig over det nu, da de vist skal have rimelig lang tid. Sender et pic hvis det bliver flot : )
Edit: posen med fire hjerter viste sig at indeholde to hjerter og to levere. Så nu skal jeg retænke planerne.
Du kan lave leverpostej 🙂
Er det unge dyr? Ellers er kan det være en rimelig voldsom oplevelse at spise lever.
Sild er fantastisk.
Vi lavede mellem 250 og 300 liter æblemost i efterårsferien. Alt fra belle boskop til ingrid marie og alt muligt vi ikke ved hvad er.
Rent lotteri hvad man får, noget af det er frygteligt sødt og egentlig ikke ret godt. Næste år vil jeg have dem mærket 😄
Leveren smagte forfærdeligt. Min far spiste det, men han er også over 70 og ryger, så tror ikke han kan smage særlig meget. Kender ikke dyret opganerne er høstet fra :)
Hjerterne gav noget af det bedste sovs jeg længe har smagt. Helt vildt intens. Selve kødet smagte også godt, men sovsen var det bedste. Blev serveret med kartoffelmos med rigeligt med smør.
Vores most blev meget intens. Har tre sorter der er beregnet til cider. Meningen er at man skal blande sig frem til noget lækkert ved at bruge en aromatisk, en sød og en bitter sort.
Hvordan fik i presset så meget? Gætter på jeres udstyr er sejere end vores. Det ville tage dage at presse 300 liter med mit udstyr.
Og, ja, sild - dem man selv hiver op ad vandet - er helt klart noget jeg dykke længere ned i. For pokker det er godt. Vil ogås prøve at sylte og lave karrysild af dem.
Lever er bestemt heller ikke det første jeg tænker på når det skal være lækkert, specielt fra vildt er det voldsomt. Fra unge dyr, tyndt skåret, vendt i mel og stegt så det ikke er blevet brunt inden i, serveret med bløde løg, så går det lige.
Hjerter i flødesovs er en klassiker af en grund 🙂 Ofte tror jeg det er konsistensen mere end smagen der er svær for folk at håndtere når det handler om indmad.
Med æblerne lejer vi et setup en gang om året. En kompostkværn til at kværne æbler og en presse der har en lille hydraulik donkraft under sig. Mosten bliver hældt på bib poser og pasteuriseret i en gruekedel. Efter et par dage ser man nemt om de er blevet pasteuriseret ordentligt eller ej 🙂
Sindssygt smart setup. Og genialt at man kan købe paprødvinsposer. Vidste jeg slet ikke. Kommer klart til at kopierer dit setup lidt. Har ingen gruekedel, så kommer til at investerer i en stor gryde.
Smider i så bare poserne med most i vand i et stykke tid?
Jeg er ikke på pasteuriseringsholdet normalt, men det er noget med at grukedlen bliver ladet med en del poser og vand og så bliver det kørt op i temperatur og holdt ved, jeg mener de siger 80 grader, i x antal minutter, rens og gentag.
Giver god mening. Tak for svaret :)
Den store og jeg har været ude og plukke æbler til juice med citron og rødbeder.
Vi plejer at lave slik af restpulp. Har i andre ideer?
Kager (ala) squashkage og grønsagsboller, madpandekager eller i en linse/vildt/whatever sovs som ekstra grønt :)