Nyheder
For alle nyheder, hvad end de måtte omhandle.
Regler
1. Brug artiklens titel
Titlen på indlæg skal være titlen på nyhedsartiklen der linkes til. Du må dog gerne oversætte titlen hvis den ikke er på dansk, så længe oversættelsen er retvisende. En alternativ titel (fx i tilfælde af clickbait) eller vigtig supplerende information kan angives i kantede parenteser. Fx: "Clickbait titel [Beskrivende titel]". Dette sikrer at titlen på artiklen ikke er misvisende.
2. Brug ikke tekstfeltet ("body")
Link udelukkende til artiklen og brug ikke tekstfeltet ("body" på engelsk). Hvis du vil tilføje noget, så skriv en kommentar. Dette sikrer at debatten foregår fra et neutralt synspunkt der tager udgangspunkt i artiklen, og ikke en bestemt vinkling skrevet i tekstfeltet. Undtagelse: Det er tilladt at dele et referat af en artikel bag betalingsvæg i tekstfeltet.
3. Kun nye artikler
Artikler skal være mindre end en uge gamle. Dette sikrer at artikler faktisk er nyheder.
4. Debat-indlæg og andet skal markeres
Det er tilladt i et begrænset omfang at indlægge artikler der ikke som sådan er nyhedsartikler og ikke er skrevet af avisens ansatte (fx debat-indlæg eller læserbreve), men sådanne artikler skal markeres med [Debat] el. lign. mærkat i titlen af indlægget inden titlen på artiklen. Dette sikrer at brugere er klar over den potentielle højere bias der kommer fra debat-indlæg og sikrer at debat-indlæg ikke bruges til at skubbe en agenda.
Husk også at følge Feddit.dks generelle regler.
view the rest of the comments
Fuldstændig! Jeg ville ønske at man kunne kræve svar - det bliver så tyndt når politikere og andre organisationer simpelthen kan blive ved med at sige "det vil jeg ikke svare på".
Et eller andet sted, skal folk have lov til ikke at have en holdning og derved ikke svare. Det bliver dog problematisk, når politikerne og organisationer gemmer sig bag sætningen "Nej, tak". Er bange for at det eneste alternativ er, at medierne simpelthen lader være med at invitere dem ind, der ikke vil svare, og så bruge kræfterne på at udstille dem uden modsvar. Så kan de jo banke på, hvis de er uenige.
Det har nok heller ikke nogen effekt. Så flytter man nok modsvaret fra politikkerne/organisationerne over på Twitter/X/Facebook/whatever ekkokammer de måtte bruge. Så er vi lige vidt. Den demokratiske samtale har det svært. Bliver helt deprimeret af at skrive det her.
Det er selvfølgelig langt mere komplekst, end, hvad jeg kan fremstille her på tekst.
Ja, jeg er helt enig, jeg får formuleret det temmelig firkantet. Jeg ville nemlig samtidig ønske at flere - specielt politikere - svarede: "det ved jeg ikke og jeg vil gerne have lov til at sætte mig ind i det, inden jeg svarer."
For mig hænger det sammen med offentlighedsloven, som har gjort det sværere for journalister og borgere at kigge organisationer/politikerne i kortene. Hvis der ikke er nogen, som vil stille op, eller kun sender embedsmændssvar uden substans, er der i dag ikke meget at gøre. Men det selvfølgelig mere komplekst, som du siger.
Jeg er af samme overbevisning, at ændringen af offentlighedsloven samt manglende evne til at sige “det ved jeg ikke, jeg vender tilbage”, giver et problematisk udgangspunkt for en politisk samtale. Omvendt synes jeg også medierne har en tendens til at komplekse sager skal kunne serveres fuldt oplyst i en podcast på 15 minutter, og så en ny sag dagen efter. Det er en svær præmis, hvis politikkerne skal kunne sige “jeg vender tilbage”.
Tempoet er generelt alt for højt i min optik. Vi skal nå for meget på for kort tid med for få ressourcer.
Jeg ved ikke, hvordan vi løser det 🤷🏻♂️