this post was submitted on 18 Mar 2024
1 points (100.0% liked)
/r/Denmark
153 readers
1 users here now
GÅ TIL FEDDIT.DK
Kommentarerne du skriver her sendes ikke tilbage til Reddit.
founded 2 years ago
MODERATORS
you are viewing a single comment's thread
view the rest of the comments
view the rest of the comments
HitTheSonicWall at 2024-03-18 08:50:34+00:00 ID:
kvegzz1
Hvid pizza med kartofler. En af mine favoritter - mozzarella, kartofler i skiver, frisk rosmarin, halvsalt og olivenolie. Lidt parmesan efter bagning.
MEN!
Jeg har prøvet nærmest alt, og kartoflerne sidder aldrig helt i skabet. Rå, meget tynde skiver. Meget tynde skiver, blancherede. Det er aldrig helt oppe og ringe. Gider ikke rå kartofler, og der skal ligesom være lidt mere end 18gram på, men omvendt gider jeg heller ikke kæmpestore klumper/skiver.
DkManiax at 2024-03-18 10:06:01+00:00 ID:
kvemyrb
Hmm husker du at salte skiverne? Jeg synes særligt blanchering eller semi-kogning i en omgang kogende vand fra elkedlen giver udslaget.
Når jeg får kartoffelpizza andre steder med rå kartofler bliver jeg godt nok lidt ked af det.
Schlaetzer at 2024-03-18 09:59:48+00:00 ID:
kvemfrf
Prøv med en kartoffel egnet til mos dem med højt indehold stivelse bliver ofte færdige lidt hurtigere, end kogefaste.
Lig dem skivet i en skål vand en ½ times tid før de skal bages og gå efter de er omkring 4-5 mm tykke
tralle1234 at 2024-03-18 13:25:03+00:00 ID:
kvf8qfe
5 mm kartoffelskiver på en pizza!?
0.5mm er måske mere passende.
Plejer at køre dem næsten så tyndt jeg kan på et godt mandolinjern. Derefter overhælder jeg dem med kogende vand i en skål og lader dem stå en 5-10 min. Så alt i alt nok svarende til din blanchering.
Lægger dem ud på et viskestykke og dupper dem tørre. Vender dem med olie, evt lidt salt. Derefter på pizzaen.
Bager du i lommekrematorie eller alm ovn? Den skal gerne bage lidt længere end sædvanligt i de små pizzaovne, der må du lege lidt så du ikke brænder kanten for hurtigt. Ellers prøv at bag den i din almindelige ovn på et stål, kan være du rammer det du vil der, men du må gå lidt på kompromis med skorpen så.
Schlaetzer at 2024-03-18 13:30:46+00:00 ID:
kvf9jd2
Bruger en alm ovn med et bage stål men nu skrev HitTheSonicWall
om tynde skriver på en måde der ikke virkede til lige at være hans smag. men du må ikke komme over de 5 mm før de med garanti vil være rå når den er færdig.
opgivende at 2024-03-18 13:17:11+00:00 ID:
kvf7mfd
4-5 mm lyder som enormt meget? Kan de så overhovedet nå at blive færdige, før bunden er brændt? Jeg plejer at køre dem på dem på mandolinjernet med den tyndest mulige indstilling (1,5 mm) og så er dit tip med vandet (gerne isvand!) godt – husk at duppe dem tørre.