this post was submitted on 20 Mar 2024
14 points (93.8% liked)

Mad og drikke

79 readers
46 users here now

For billeder, spørgsmål, diskussioner og alt relateret til mad og drikke - lige hvad madhjertet begærer!

Opslag på fællesskabet skal være relateret til mad eller drikke, og opslag og kommentarer skal altid overholde feddit.dk's regler.

Hvis du har problemer med at uploade dit billede er det nok større end 1 MB (lagerplads er dyrt). Prøv eventuelt at konvertere billedet til webp, eller upload til catbox.moe i stedet og post et link til billedet i stedet for at uploade det.

founded 1 year ago
MODERATORS
 

Du starter med et æbletræ, og du synes det er åndssvagt at æblerne bare går til spilde. Så begynder du at lave cider, og så kommer du i tanke om at man kan lave eddike supernemt hvis man har noget alkohol og en eddikekultur.

Du får fat i en, og du dumper den og noget cider i en drinksdispenser med noget klæde over og en elastik omkring. Så venter du fire måneder og tapper på flaske og føler dig sej.

you are viewing a single comment's thread
view the rest of the comments
[–] EvilCartyen 5 points 11 months ago (1 children)

Man kan sylte med det, man kan lave forskellige dressinger og dip, og man bruger det i forskellige retter der kræver syre. Bruger du aldrig eddike? 🙂

[–] SorteKanin 4 points 11 months ago (2 children)

Ikke rigtig faktisk 😅. Jeg ved ikke helt hvilke retter det er godt i og jeg har ikke rigtig nogen fornemmelse af hvad det tilføjer af smag og sådan.

[–] Underbroen 5 points 11 months ago

Jeg bruger æblecidereddike i mange forskellige retter, men det er især godt i Dhal, svampestuvning og henkogte kødretter. Det tilføjer en smule sødme og en smule syre, som oftest komplimenterer og forstærker andre smage. Den er også en fast ingrediens i salat sammen med salt og olivenolie.

[–] EvilCartyen 3 points 11 months ago

Kommer også an på eddiken, men eddike er jo syrligt. Æblecidereddike er mindre syrlig og mere frugtig end så mange andre slags eddiker.