this post was submitted on 26 May 2024
18 points (95.0% liked)
Mad og drikke
79 readers
46 users here now
For billeder, spørgsmål, diskussioner og alt relateret til mad og drikke - lige hvad madhjertet begærer!
Opslag på fællesskabet skal være relateret til mad eller drikke, og opslag og kommentarer skal altid overholde feddit.dk's regler.
Hvis du har problemer med at uploade dit billede er det nok større end 1 MB (lagerplads er dyrt). Prøv eventuelt at konvertere billedet til webp, eller upload til catbox.moe i stedet og post et link til billedet i stedet for at uploade det.
founded 1 year ago
MODERATORS
you are viewing a single comment's thread
view the rest of the comments
view the rest of the comments
Gjorde det samme i går :)
Dit brød ser mega godt ud, sorte.
Ælter du eller folder du bare dejen? Hvor meget salt har du i?
Fedt, den ser også virkelig god ud!
Jeg har dejen i skålen og så folder jeg et par gange ved hjælp af dejskraberen, venter 20 minutter, folder igen med dejskraberen osv. Det fortsatte jeg med indtil dejen var lidt mere sammenhængende (3 gange måske) og så kunne jeg lave "coil folds" med fugtige hænder, også med 20 min intervaller. En af mine coil folds delte dog dejen i to og så tænke jeg at det var tid, og så kom den i brødform og ovn.
Mener jeg brugte 500g mel, 400 ml vand og 10g salt cirka? Så 25g gær og en god spiseskefuld kardemomme 😋
På nær kardemomme er vores ingrediensratio stort set ens. Jeg brugte 2 kg mel, 1600 ml vand, 40 gram salt og 12 gram tørgær ( svarende til 50 gram i følge produktbeslrivelsen ).
Brugte økologisk Manitobamel fra Netto med 13% protein. Min erfaring siger mig et mel med højt proteinindhold generelt giver bedre brød.
Jeg har en stor pose utrolig dårlig mel her fra Aurion, alt hvad jeg bruger det til mislykkes bare. Har helt mistede lyst til at bage brød. Måske kan jeg tilføje godt del seitan mel (100? % gluten) eller bare købe nyt og smide den her ud efter været gemt nogen år bagest i skabet..