this post was submitted on 28 Aug 2025
10 points (100.0% liked)

Mad og drikke

115 readers
1 users here now

For billeder, spørgsmål, diskussioner og alt relateret til mad og drikke - lige hvad madhjertet begærer!

Opslag på fællesskabet skal være relateret til mad eller drikke, og opslag og kommentarer skal altid overholde feddit.dk's regler.

Hvis du har problemer med at uploade dit billede er det nok større end 10 MB (lagerplads er dyrt). Prøv eventuelt at konvertere billedet til webp, eller upload til catbox.moe i stedet og post et link til billedet i stedet for at uploade det.

founded 2 years ago
MODERATORS
 

Dette er tråden, hvor man kan snakke løst og fast om alt der har med mad at gøre.

Hvad har du lavet i ugens løb, og hvad står menuen på i weekenden? Uanset om menuen er pasta med ketchup eller créme brûlée, er man velkommen til at dele det

Denne tråd oprettes automatisk af botten hver torsdag kl 6.

Hvis du har spørgsmål til botten eller ønsker at bruge den på et fælleskab, så skriv til @President_Pyrus@feddit.dk .

God lille-fredag og bon appétit!

all 22 comments
sorted by: hot top controversial new old
[–] TDCN 7 points 5 days ago (2 children)

Nåh ja jeg fik også lavet rugbrød i går som jeg så lige har skiveskåret og gjort klar til fryseren.

Er begyndt at bruge surdej så måske min opskrift har brug for en opdatering så i kan være med også.

[–] Tralle 5 points 5 days ago* (last edited 5 days ago) (1 children)

Det er dælme et flot rugbrød!

Sådan et dejligt syrligt rugbrød med smør og ost, det er nu godt.

Og øllebrød! Uha uha

Og tommel op til badass brød guillotine

[–] TDCN 4 points 5 days ago* (last edited 5 days ago)

Tusind tak 😄 jeg er også meget stolt af mit rugbrød generelt. Har bagt i snart 10 år så har efterhånden fået godt styr på det. Følger nu mest bare min opskrift til punkt og prikke og så virker det for det meste. Men det med surdej er stadig ret nyt for mig men efter at have forhørt mig med et andet (nyt) familiemedlem hvor jeg har fået nogle små tips og tricks så kører det altså bare rigtig godt. Hvis der er interesse så kan jeg opdatere/forny min opskrift

Brød guillotine

Haha fedt. Kender den nu mest som en "brød maskine". Den er vidunderlig og helt fantastisk når man skal skiveskære et helt rugbrød. Den skal bare være fuldstændig skarp.

[–] Klorofyl 4 points 5 days ago (1 children)

Ser helt professionelt ud ;)

[–] TDCN 2 points 5 days ago

Efter snart 10 år og rundt regnet godt over 300 rugbrød bagt så tror jeg godt jeg forsigtigt tør kalde mig professionel, men det er så kun indenfor lige precis mit eget rugbrød 😅

[–] President_Pyrus 5 points 5 days ago

Côte de boeuf med ovnkartofler og bearnaise til aftensmad i dag, drukket med en Cabernet Sauvignon fra Napa Valley, Californien, som jeg fik af arbejdet da jeg blev færdig med kandidaten. Hold nu kæft det fungerer, og vinen er vanvittig lækker!

[–] TDCN 7 points 6 days ago* (last edited 6 days ago) (1 children)

Lavede dessert med kæresten i går i anledning af hendes fødselsdag. Cremefyldte Profiteroles (vandbakkelser) I chokoladesovs, på tyrkisk manér.

[–] Tralle 6 points 5 days ago (1 children)

Haha havde ikke lige set ser var to indlæg så jeg troede det var et billede af kaninens "frikadelle ramen" Nu blev jeg lidt mere rolig 🙂

Det ser sundt og nærende ud det der 🙂

Jeg synes tit udenlandske desserter ofte kan være sygeligt søde.

[–] TDCN 3 points 5 days ago (1 children)

Fordelen ved hjemmelavet er at man selv kan styre mængden af sukker og vi skærer konsekvent 20-25% af sukkeret på alle desertopskrifter og synes ofte stadig at det er for sødt. Forstår virkelig ikke hvordan folk kan spise noget så sødt.

Anyway... Desserten her smagte hamrende godt. Vandbakkelsernr er uden sukker og cremen kun minimalt sød og størstedelen af sødmen kommer fra de odense mørk chokoladeknapper vi brugte til sovsen.

[–] Tralle 3 points 5 days ago (1 children)

Nej det undrer tit også mig, altså, der findes danske desserter der spiller på sødme, men det er ret ofte kager.

Ellers så fungerer mange af de danske klassikere som rødgrød med fløde, citronfromage og gammeldags æblekage bestemt ikke godt hvis de er for søde.

Er det en tyrkisk form for dessert eller blot måden at servere den på?

[–] TDCN 3 points 5 days ago

Tror at Profiteroles er fransk (du må ikke tage mig på ordet), men den tyrkiske måde at servere dem på er med langt mere chokoladesovs en den gennemsnitlige opskrift du ellers finder.

[–] SorteKanin 5 points 6 days ago* (last edited 5 days ago) (1 children)

Nogle gange sker der ting i køkkenet og så må man tage det som det kommer. Når livet giver dig citroner må man lave lemonade, eller hvad man nu siger.

Jeg lavede kalkunsuppe for nogle uger siden (kalkun var på tilbud i lidl) og frøs derefter suppen og kalkunkøddet ned i portione . Vi har så lavet noget nudelsuppe af det ved at tø portioner af suppe og kød op.

I går tog jeg så et stykke kød fra fryseren og to portioner suppe. Jeg smed det frosne kød i en skål sammen med suppen og satte det i mikrobølgeovnen. Hvad jeg havde glemt var at min mor havde været forbi for at passe min kat og havde efterladt en frikadelle i fryseren.

Så det blev altså ikke nudelsuppe med kalkun, men ramen alla frikadelle. Skal vi kalde det danish-asian fusion?

Jeg vil sige at det faktisk fungerede fint nok, selvom jeg må indrømme at det føles lidt underligt.

[–] Tralle 2 points 5 days ago
[–] Dreamer95 3 points 5 days ago

Min kæreste lavede denne rædsel under aftensmaden, bestående af grovt miniflute, hamburgerryg og stuning/kartoffelmos på toppen.

Det var eneste måde han var sikker på at få spist brødet, da jeg åbenbart havde fået lavet for meget mad 🤣

Konklusionen var, at han stå ved idéen og det gjorde da ikke retten værre, men var heller ikke synderligt interesant.

[–] President_Pyrus 4 points 6 days ago

Jeg lavede høns i asparges i starten af ugen. Den resterende suppe (som blev lavet på et par kyllingebryst) frøs jeg ned og brugte til ramen i går. Det er altså vildt lækkert!