this post was submitted on 17 Oct 2025
8 points (100.0% liked)

Mad og drikke

118 readers
17 users here now

For billeder, spørgsmål, diskussioner og alt relateret til mad og drikke - lige hvad madhjertet begærer!

Opslag på fællesskabet skal være relateret til mad eller drikke, og opslag og kommentarer skal altid overholde feddit.dk's regler.

Hvis du har problemer med at uploade dit billede er det nok større end 10 MB (lagerplads er dyrt). Prøv eventuelt at konvertere billedet til webp, eller upload til catbox.moe i stedet og post et link til billedet i stedet for at uploade det.

founded 2 years ago
MODERATORS
 

Kære snapse enstusiaster!

Jeg er kørt lidt fast i ideer. Da jeg hvert år laver de klassiske snapse med julekrydderi, en chili/citron og en med julestok. Men jeg vil godt prøve noget nyt, da jeg foruden mine egne traditioner, også skal stå for et bidrag til snapse konkurrencen til årets julefrokost.

Dertil skal jeg lave skarpe/shots til festen. Selv har jeg tænkt i lakrids/salmiak, noget med bolcher (blå ugler?) også har jeg lavet mango snaps og blommevin.

Hvad har i af ideer og opskrifter?

Tak ✨

top 13 comments
sorted by: hot top controversial new old
[–] Urt 6 points 3 days ago (1 children)

Jeg er ret vild med slåen snaps, selvom det nok er oldschool :) du kan også lave en af mælkebøtte rødder, den ser ret sej ud, men skal stå mindst et år...

[–] Sommerhaven 3 points 3 days ago

Mælkebøtte lavede jeg sidste år, den var smuk. Meget. Smagen var dog desværre ikke så nødde som håbet

[–] President_Pyrus 5 points 3 days ago (1 children)

Jeg har ikke selv erfaring med det, men jeg har da nydt godt af andres gode arbejde. Så jeg siger bare at intet slår en god klassisk porsesnaps!

[–] Sommerhaven 3 points 3 days ago

Klassiker der aldrig slår fejl!

[–] bobslaede 6 points 3 days ago (1 children)

Valdnød og porse er altid godt. Solbær er også godt, dog meget sød.

[–] Sommerhaven 3 points 3 days ago

Tak, valnød er faktisk et godt bud.

[–] Tralle 5 points 3 days ago (1 children)

Julestok? Hahaha anede ikke de hed det.

Det svenske ord for dem kommer vi aldrig til at slå!

Polkagris

[–] Sommerhaven 4 points 3 days ago

Haha nej, det kan noget

[–] nis 4 points 3 days ago (1 children)

Slåengin har altid været et hit her.

En anden god ting har være Umeshu, men den laves på umodne blommer, så det er nok lidt sent nu.

Jordbær/Rabarber-gin er også god.

[–] Sommerhaven 3 points 3 days ago

Uha det var en fantastisk ide. Havde slet ikke tænkt i gin

[–] jesperfusmoerk 5 points 3 days ago* (last edited 3 days ago) (1 children)

Jeg har selv i år lavet: Brombær/Anis, Hindbær/Anis, Fennikel skærm, Hyben, Blomme, Hyldebær

Tidligere har jeg lavet Slåen (altid et hit), Solbær, Fennikel og Hybenrose blade, Sød skærm, Røllike

Regner med at lave Slåen igen, men da de skal have været frosne håber jeg på et par tidlige vinterdage.

[–] Sommerhaven 3 points 3 days ago (1 children)

Fennikel har jeg ikke prøvet endnu, hvordan bliver farve og smag?

Og tak for gide ideer

[–] jesperfusmoerk 1 points 1 day ago* (last edited 1 day ago)

Fennikel giver Anis/Lakrids smag. Den jeg lavede med fennikel skærm blev lidt for heftig. Jeg tror jeg næste gang vil bruge lidt mindre skærm og måske bløde den lidt op med citronskal eller lignende.

Farven er eller en flot let gylden farve