Skulle ellers til at anbefale en god støbejernspande. De er uopslidelige [red]. Hvis der er håndtaget på modsatte side af panden hjælper det lidt på vægten men der stadig tunge. Ellers er der carbon steel men jeg aner intet om det andet end det nok bliver den næste pande jeg køber da de skulle være gode
Spørgsmål og Svar
Her kan du spørge andre brugere om lige hvad du vil. Intet spørgsmål er for småt og der findes ingen dumme spørgsmål.
Regler
- Indlæg skal være reelle spørgsmål som er spurgt i god tro. Indlæg må ikke være brok skjult som et spørgsmål og spørgsmål må ligeledes ikke være ladede.
Hvorfor er støbejern så godt til en pande? Jeg har aldrig haft sådan en.
En støbejernspande kan, hvis ellers den behandles korrekt, være mere sleptlet end nogen anden teflonpande nogensinde kan blive. Nogle ting så som spejlæg eller bøf vil sidde fast først, men med lidt tålmodighed slipper den selv når det er stegt færdigt og du har en fantastisk stegeskorpe. Du kan også frit bruge metalredskaber skulle ting alligevel sidde fast så som kartofler eller ris. Den kan også holde til langt højere varme. Bruger den selv til at stege bøffer på næsten fuld skrald på induktion, noget jeg aldrig vill turde gøre ved en almindelig sliplet pande keramisk eller ej.
De holder varmen godt uden at blive skæve, dvs du kan stege på dem uden at det ender med at du koger kødet i dets egen saft.
En god støbejernspande holder hele livet, men det hjælper jo simpelthen ikke hvis jeg er den eneste der kan bruge den...
Tager det ikke en evighed at få varmet dem op ift en "almindelig" stegepande?
Det ser ikke ud til at andre har nævnt den, så vil gerne anbefale Onyx: https://onyxcookware.dk
Panden har en mønstret belægning, enten keramisk eller teflon (min er keramisk), og er konstrueret på en måde der gør at man kan bruge metalredskaber på den. Virker til induktion og gas, kan gå i ovnen og opvaskemaskinen, og jeg er meget glad for vores 👍
Jeg kan godt bakke op om disse om end der findes bedre designet pander med samme belægning. Deres onder har en meget lille diameter på bunden og en kant der tager meget plads. Jeg har en pande med "tim Vladimir" branding som har samme belægning men langt bedre design. Onyx sælges også her til en lavere pris og med anden branding https://shop.caspersobczyk.dk/collections/hybrid
Vildt nok, dit link har næsten 1:1 samme produktbeskrivelse 😳
Er det samme firma der bare sælger under flere navne, to firmaer der sælger samme Kina-produkt, eller en knock-off der har stjålet tekst og design fra en anden? 😲
Edit: Har tjekket mønstret på min Onyx, er ikke magen til det hos caspersobczyk.dk 🤔
Nej der er små variatoner i mønsteret hos de forskellige, men princippet og funktionen er helt den samme. Jeg ved ikke hvem der producerer for Casper, men det meste er jo bare whitelabel produkter han får hans egen branding på.
Giver god mening. Undrer mig over om Onyx også er white-label 🤔
De har i hvert fald en del produkter der minder meget om noget man kan finde på aliexpress og lignende, men måske med lidt bedre QC og emballage.
Ja, jeg har lige målt min gamle pande, og den er 32 cm ved kanten og 24-25 i bunden. Og vil jo helst ikke gå ned i størrelse.
Ca. samme mål min Onyx pande har, men ligner faktisk ikke dem på deres hjemmeside (se min nærværende kommentar) 🤔
Har lige målt min Onyx pande, den er 30 top og 24 bund (~32 top hvis man måler fra yderkant), så kan ikke genkende det du beskriver. Til gengæld er hverken profilen på siderne (min har et knæk, mindre rund) eller håndtaget magen til dem på Onyx' hjemmeside. Se vedhæftede billede (sorry, har lige brugt den, ikke ren endnu 🙄).
Kan være de har ændret design 🤔
du har 24 cm bund at stege på - min anden 30cm pande har 28cm bund da siderne er langt mere lodrette. 4cm ekstra i diameter er rigtigt meget ekstra plads på panden. Det er som sagt min eneste anke ved de pander fra Onyx og jeg har selv en 3-4 af dem i køkkenet. Jeg siger blot at belægningen ikke er deres opfindelse og tilsvarende produkter findes fra andre producenter (i udlandet er HexClad meget populært efter at Gordon Ramsey reklamerede for dem)
Min fejl, og helt enig, jo mere bund jo bedre 😊👌
Jeg har købt en pladejernspande. De er lettere end støbejern, så det er nemmere at håndtere. Så længe, man varmer panden ordentligt op inden brug, er der ikke ret meget, der hænger fast.
Jeg har 2 pladejernspander, og de er fantastiske men også lidt temperamentsfulde. Og så kan man jo ikke lave noget med syre på dem, det begrænser jo også deres anvendelse.
Findes der måske nogle lidt lettere støbejernspander?
Jeg har været ret glad for ScanPan CTX-serien. De holder rigtig længe er min erfaring. Jeg købte dem også til mit gamle kollegiekøkken, hvor vi fik erfaring med at billigere pander skulle skiftes alt alt for tit.
Se dét begynder at ligne noget - tak for anbefalingen. Jeg tror jeg prøver en af dem + en de buyer pladejernspande til at gøre mig selv glad.
Ville nok egentlig gå efter denne, men selv deres 32cm pande har kun en bunddiameter op knap 23 cm... :/