this post was submitted on 08 Mar 2025
24 points (92.9% liked)
Mad og drikke
79 readers
54 users here now
For billeder, spørgsmål, diskussioner og alt relateret til mad og drikke - lige hvad madhjertet begærer!
Opslag på fællesskabet skal være relateret til mad eller drikke, og opslag og kommentarer skal altid overholde feddit.dk's regler.
Hvis du har problemer med at uploade dit billede er det nok større end 1 MB (lagerplads er dyrt). Prøv eventuelt at konvertere billedet til webp, eller upload til catbox.moe i stedet og post et link til billedet i stedet for at uploade det.
founded 1 year ago
MODERATORS
you are viewing a single comment's thread
view the rest of the comments
view the rest of the comments
Bruger du forresten en røremaskine? Kan ikke forestille mig at lave så meget dej i hånden.
Nej, jeg bruger Adam Raguseas fremgangsmåde: https://www.youtube.com/watch?v=9C5SpmnHI3Y
Det eneste jeg målte af var vand, hvor jeg brugte 6-7 deciliter. Udover det så brugte jeg salt, gær, sukker, olie og mel meget på gefühlen. Melet rørte jeg egentlig bare i, til jeg ikke let kunne røre mere mel i dejen, lod den hvile og hydrere et kvarters tid. Så kunne jeg nemt røre en del mere i, og så lade den hæve halvanden time, inden jeg delte den i passende portioner, som jeg kom i olierede opbevaringsbokse og satte dem på køl.
Ligesom med æltefrit brød, så behøver man faktisk ikke ælte sin dej særlig meget, særligt hvis man holder sig til en høj hydrering, så det er ikke et kæmpe problem at holde sine redskaber til en skål og en træske :)