this post was submitted on 08 Mar 2025
22 points (92.3% liked)

Mad og drikke

79 readers
30 users here now

For billeder, spørgsmål, diskussioner og alt relateret til mad og drikke - lige hvad madhjertet begærer!

Opslag på fællesskabet skal være relateret til mad eller drikke, og opslag og kommentarer skal altid overholde feddit.dk's regler.

Hvis du har problemer med at uploade dit billede er det nok større end 1 MB (lagerplads er dyrt). Prøv eventuelt at konvertere billedet til webp, eller upload til catbox.moe i stedet og post et link til billedet i stedet for at uploade det.

founded 1 year ago
MODERATORS
 
top 13 comments
sorted by: hot top controversial new old
[–] SorteKanin 2 points 4 hours ago (1 children)

Bruger du forresten en røremaskine? Kan ikke forestille mig at lave så meget dej i hånden.

[–] President_Pyrus 2 points 4 hours ago

Nej, jeg bruger Adam Raguseas fremgangsmåde: https://www.youtube.com/watch?v=9C5SpmnHI3Y

Det eneste jeg målte af var vand, hvor jeg brugte 6-7 deciliter. Udover det så brugte jeg salt, gær, sukker, olie og mel meget på gefühlen. Melet rørte jeg egentlig bare i, til jeg ikke let kunne røre mere mel i dejen, lod den hvile og hydrere et kvarters tid. Så kunne jeg nemt røre en del mere i, og så lade den hæve halvanden time, inden jeg delte den i passende portioner, som jeg kom i olierede opbevaringsbokse og satte dem på køl.

Ligesom med æltefrit brød, så behøver man faktisk ikke ælte sin dej særlig meget, særligt hvis man holder sig til en høj hydrering, så det er ikke et kæmpe problem at holde sine redskaber til en skål og en træske :)

[–] Klorofyl 8 points 14 hours ago (1 children)

Satte også over i morges. Lavede dog kun 4 klumper til hele familien.

Er toppingen på plads?

Aner ikke hvad jeg skal have på mine. Men kom på et tidspunkt til at love en af pigerne at vi en dag skulle lave en pizza kun med gede-rulle som fyld. Så det bliver måske i morgen :)

[–] President_Pyrus 4 points 6 hours ago (1 children)

Det bliver kartoffelpizza med hvid bund. Det er bestemt ikke sundt, men hold kæft det smager godt!

[–] Klorofyl 4 points 6 hours ago (1 children)

Hvis man har det overdrevet godt mens man spiser den, er den vel sund for sjælen ;)

Kartoffel

Gederulle

Rosenmarin

Noget andet ost

Lidt pepper

Kval olivenolie

Det er en af mine ynglingspizzaer

[–] President_Pyrus 3 points 5 hours ago

Jeg bruger så mascarpone i stedet for gederulle. Og kommer gerne klatter af frisk mozzarella på øverst. Det er virkelig bare en kongepizza!

[–] SorteKanin 7 points 14 hours ago (1 children)

Hold da op det var mange! Skal de alle spises i morgen?

[–] President_Pyrus 7 points 14 hours ago (2 children)

Nej, jeg kommer nok til at bruge 2 i morgen. Men de holder sig jo mere end en uge på køl, så man kan lige så godt lave en stor portion ;)

[–] dolle 4 points 9 hours ago (1 children)

Jeg ville være bange for at de blev overgærede hvis de står i køleskabet og koldhæver så længe? Hvis det fungerer så skal jeg da også prøve det, det ville gøre det en del nemmere at lave pizza en travl hverdag!

[–] SorteKanin 2 points 4 hours ago

Altså de gærer selvfølgelig meget når de står sådan i mange dage og det går fra at være en dejbolle til at være sådan en pøl af dej men efter min erfaring er det helt fint og gæringen gør også smagen bedre :)

[–] SorteKanin 3 points 14 hours ago (2 children)

Nu kommer jeg til at tænke på om man kunne fryse dem ned 🤔

[–] EySkibidiBabBab 2 points 6 hours ago

Alt efter hvor fast den er - mon ikke man kan rulle den ud på et stykke bagepapir; og så folde den sammen og smide den i fryseren med bagepapiret? Tænker lidt ala dem man kan købe på køl i supermarkedet :D

[–] RedSnt 4 points 11 hours ago* (last edited 11 hours ago)

En hurtig søgning mener at jo, det er muligt, men så er det også bedre at bruge ekstra gær, hvilket giver ok mening, da frost får vandet i celler til at danne krystaller som dræber en god del af dem. Jeg læste også lidt om at det kunne svække glutennetværket en smule. Dunno om det er sværere at tidsbestemme hvor lang tid frossen dej skal vågne op, men mon ikke det er noget med at lade det tø op i køleskabbet natten over?