this post was submitted on 08 Mar 2025
24 points (92.9% liked)

Mad og drikke

79 readers
54 users here now

For billeder, spørgsmål, diskussioner og alt relateret til mad og drikke - lige hvad madhjertet begærer!

Opslag på fællesskabet skal være relateret til mad eller drikke, og opslag og kommentarer skal altid overholde feddit.dk's regler.

Hvis du har problemer med at uploade dit billede er det nok større end 1 MB (lagerplads er dyrt). Prøv eventuelt at konvertere billedet til webp, eller upload til catbox.moe i stedet og post et link til billedet i stedet for at uploade det.

founded 1 year ago
MODERATORS
 
you are viewing a single comment's thread
view the rest of the comments
[–] SorteKanin 7 points 21 hours ago (1 children)

Hold da op det var mange! Skal de alle spises i morgen?

[–] President_Pyrus 7 points 21 hours ago (2 children)

Nej, jeg kommer nok til at bruge 2 i morgen. Men de holder sig jo mere end en uge på køl, så man kan lige så godt lave en stor portion ;)

[–] dolle 4 points 16 hours ago (1 children)

Jeg ville være bange for at de blev overgærede hvis de står i køleskabet og koldhæver så længe? Hvis det fungerer så skal jeg da også prøve det, det ville gøre det en del nemmere at lave pizza en travl hverdag!

[–] SorteKanin 2 points 11 hours ago

Altså de gærer selvfølgelig meget når de står sådan i mange dage og det går fra at være en dejbolle til at være sådan en pøl af dej men efter min erfaring er det helt fint og gæringen gør også smagen bedre :)

[–] SorteKanin 3 points 21 hours ago (2 children)

Nu kommer jeg til at tænke på om man kunne fryse dem ned 🤔

[–] EySkibidiBabBab 2 points 13 hours ago

Alt efter hvor fast den er - mon ikke man kan rulle den ud på et stykke bagepapir; og så folde den sammen og smide den i fryseren med bagepapiret? Tænker lidt ala dem man kan købe på køl i supermarkedet :D

[–] RedSnt 4 points 18 hours ago* (last edited 18 hours ago)

En hurtig søgning mener at jo, det er muligt, men så er det også bedre at bruge ekstra gær, hvilket giver ok mening, da frost får vandet i celler til at danne krystaller som dræber en god del af dem. Jeg læste også lidt om at det kunne svække glutennetværket en smule. Dunno om det er sværere at tidsbestemme hvor lang tid frossen dej skal vågne op, men mon ikke det er noget med at lade det tø op i køleskabbet natten over?