this post was submitted on 13 Mar 2025
10 points (100.0% liked)
Mad og drikke
84 readers
1 users here now
For billeder, spørgsmål, diskussioner og alt relateret til mad og drikke - lige hvad madhjertet begærer!
Opslag på fællesskabet skal være relateret til mad eller drikke, og opslag og kommentarer skal altid overholde feddit.dk's regler.
Hvis du har problemer med at uploade dit billede er det nok større end 1 MB (lagerplads er dyrt). Prøv eventuelt at konvertere billedet til webp, eller upload til catbox.moe i stedet og post et link til billedet i stedet for at uploade det.
founded 1 year ago
MODERATORS
you are viewing a single comment's thread
view the rest of the comments
view the rest of the comments
Tja, ikke at jeg er kok, men jeg så nogle spændende tilbud i lidl så har prøvet kåldolmere, dumplings og blinys med kyllingefyld. Kåldolmere kunne jeg nok godt se mig selv lave, er en let måde at få kål på.
Der er rigtig mange måder og afarter af kåldolmere. Hele verden har nærmest deres egen version, du kan krydre på livet løs og der er masser af inspiration at finde på nettet.
Hvis du gerne vil have mere kål ind så er "får i kål" lidt en af mine comfort foods. Der sker noget når kål og kød bliver kogt sammen. Det behøver ikke være får, andet kan også, helst med knogler i.
Kåldolmere har jeg aldrig kunne sætte pris på. Men vi spiser nok 2-4 kg herhjemme, om ugen. @Tralle kunne du lokkes til at dele nogle af dine gode opskrifter på at bringe kål og kød sammen? :)
Får i kål er i bund og grund bare at koge kød og hvidkål i en gryde med lidt vand og salt og peberkorn.
Ellers den her tærte med palmekål (eller grønkål) https://www.huntem.com/da/vildtpie-med-frisk-gedeost-graeskar-og-sortkaal/ Den gør sig helt sikkert også godt med okse i stedet for vildt. (Hvis du vil lave den som på billedt så bag græskar lidt i ovnen inden, ellers er de rå i bunden når resten er brændt) Crown Prince græskar er super gode.
Sidst jeg var hjemme delte jeg en lille Savoykål i både, brændte stykkerne lidt på en af skæresiderne og brasierede dem i en rest dashi. Det var nu også godt.
Forårs ruller er gode at fylde godt med kål i.
Bruger du kødnåle for at holde sammen på det? Nu kogte jeg dem jeg købte her i en høj pande efter at have givet det lidt farve før jeg tilsatte kogende vand, så det var ikke nødvendigt at gøre meget for at de ikke faldt fra hinanden da de mest af alt lå på panden, men jeg kan forestille mig det bliver mere griset i en gryde uden en måde at holde dem lukkede.