this post was submitted on 26 Jun 2025
12 points (100.0% liked)

Mad og drikke

106 readers
2 users here now

For billeder, spørgsmål, diskussioner og alt relateret til mad og drikke - lige hvad madhjertet begærer!

Opslag på fællesskabet skal være relateret til mad eller drikke, og opslag og kommentarer skal altid overholde feddit.dk's regler.

Hvis du har problemer med at uploade dit billede er det nok større end 1 MB (lagerplads er dyrt). Prøv eventuelt at konvertere billedet til webp, eller upload til catbox.moe i stedet og post et link til billedet i stedet for at uploade det.

founded 2 years ago
MODERATORS
 

Dette er tråden, hvor man kan snakke løst og fast om alt der har med mad at gøre.

Hvad har du lavet i ugens løb, og hvad står menuen på i weekenden? Uanset om menuen er pasta med ketchup eller créme brûlée, er man velkommen til at dele det

Denne tråd oprettes automatisk af botten hver torsdag kl 6.

Hvis du har spørgsmål til botten eller ønsker at bruge den på et fælleskab, så skriv til @President_Pyrus@feddit.dk .

God lille-fredag og bon appétit!

you are viewing a single comment's thread
view the rest of the comments
[–] Urt 4 points 3 days ago (1 children)

Synes da confitteret amd lyder genialt! Alt med parmesanost er også godt - måske en risotto m. Hvidvin, tørrede svampe og hvad der ellers falder en ind

[–] djmikeale 3 points 3 days ago (1 children)
[–] Tralle 2 points 3 days ago* (last edited 3 days ago) (1 children)

Det var en konge ide fra urt der!

Skal det være rigtig vildt køber du en liter Oscar fond https://vinogkokken.dk/brand/9-oscar Behøver ikke være på køl før åbning

Så kan du køre en konge risotto på trangiaen!

Æg kan godt holde sig uden køl, Danmark er et af de eneste lande der har krav om køl. https://samvirke.dk/artikler/holder-aeg-laengere-naar-de-er-paa-koel Det åbner måske for lidt retter.

[–] djmikeale 3 points 3 days ago (1 children)

Genial idé med æg - porcherede æg here I come! Og god pointe med fond og holdbarhed.

[–] EvilCartyen 4 points 3 days ago

En pasta carbonara er lavet med ingredienser der kan holde sig længe; tørret pasta, hårde oste (parmesan, pecorino), æg, hvidløg, og guanciale/bacon.

Det var praktisk når kulsvierne (carbonarierne) var oppe i bjergene og brænde kul I mange dage i træk.