Pasta kødsovs er også min goto i forhold til at lave mad til flere dage. Jeg har som regel kødsovs i fryseren, så jeg bare kan tage en portion op, hvis det skal være nemt. Men ellers egner de fleste gryderetter sig fint til det. Forslag: Mørbradgryde, chili con/sin carne, vindaloo (som jeg lagde op her i sidste uge), karryretter. Suppe er også billigt, og når jeg laver en gryde har jeg normalt mad til 4 dage. Ellers kan jeg faktisk også anbefale pizza. Dejen holder sig uden problemer i 3-4 dage i køleskabet, og så skal man bare forberede fyldet og rulle dejen ud dagene efter.
Mad og drikke
For billeder, spørgsmål, diskussioner og alt relateret til mad og drikke - lige hvad madhjertet begærer!
Opslag på fællesskabet skal være relateret til mad eller drikke, og opslag og kommentarer skal altid overholde feddit.dk's regler.
Hvis du har problemer med at uploade dit billede er det nok større end 1 MB (lagerplads er dyrt). Prøv eventuelt at konvertere billedet til webp, eller upload til catbox.moe i stedet og post et link til billedet i stedet for at uploade det.
Chili con/sin carne er også min go-to.
- 1-2 løg hakkes fint; sauteres i en stor gryde.
- Tilsæt ca. 250g soyaprotein (fx Like Minced) efterfulgt af 2 fed hvidløg og 1 gul peberfrugt i tern.
- Svits i nogle minutter og tilføj 2 ds hk tomat (evt. med basilikum), 1 ds lille tomatkoncentrat samt 1-2 tsk sambal oelek.
- Åbn 2 ds røde kidneybønner og kassér vædden. Hæld bønnerne i gryden.
- Smag til med salt og peber. Server ris til.
Nogle gange flotter jeg mig og river gulerod i 🥕
Jeg foretrækker normalt at bruge pintobønner, men ellers er det jo en glimrende opskrift!
Note til selv: "Lær om pintobønner"
Husk også en dejlig masse chilli og spidskommen. Jeg giver den også gerne et godt skvæt Worcestershire sauce (naturligvis Lea & Perrins).
Lidt i den samme boldgade, men jeg har købt ikeas store bradepande og laver en kæmpe lasagne. Bradepanden kan holde lige under 7 liter. Jeg fryser lasagnen ned i portioner der er nemme at varme op i løbet af de næste 14 dages tid.
Godt du skrev, det mindede mig om at jeg skal tage et stykke op af fryseren til aftensmad i morgen 🙂
En stor portion kødsovs med massere af bønner i (sorte eller kidney) det bliver så til pasta kødsovs den første dag, mexicanske pandekager den anden dag, og på 3. Dagen hælder jeg flere bønner og tomat i og laver en lasagne med massere bechamel sovs og et helt blomkålshoved (hakket i bittesmå stykker) så er der massere af billig mad med stor variation.
Det lyder godt. Smart at du ud fra samme grundsovs får tre forskellige retter.
Linser, siger du? Har du nogle andre gode retter med linser eller bælgfrugter?
Egentlig ikke, jeg hælder bare linser i gryderetter for at bruge mindre kød. Det er billigere, bedre for klimaet, måske også sundere (?) og så synes jeg ikke det gør noget betydeligt for smagen.
Kan se jeg gør det samme som alle andre: en stor portion kødsovs som så varieres i løbet af dagene.
Pizzarester er genialt til ungernes madpakker.
Derudover bruger vi appen mambeno. Den har skåret en del i vores madbudget.
Jeg laver gerne en kæmpe gryde Thai Curry. Karry pasta, kyllingelårfilet, wok miks og kokosmælk er grundopskriften, men kommer gerne også f.x. banen og peanutbutter i.
Denne her opskrift er i øvrigt helt vild lækker, og ret billig at lave nogle meget store portioner af. Laver ofte dobbeltportion og der er til to personer i næsten 3 dage Har også lave variationer hvor jeg har brugt knoldselleri i stedet for hokkaido. Det er godt med nogle sæsonbestemte retter.
Jeg kan ikke få linket til at virke. EDIT: Det virker på computer men ikke på telefon? Mærkeligt
Den redirecter forbi noget tags.news.com.au
som nok er blokeret i min Pi Hole. Måske er den blokeret af noget andet hos dig.