this post was submitted on 04 Jun 2024
18 points (100.0% liked)

Mad og drikke

79 readers
54 users here now

For billeder, spørgsmål, diskussioner og alt relateret til mad og drikke - lige hvad madhjertet begærer!

Opslag på fællesskabet skal være relateret til mad eller drikke, og opslag og kommentarer skal altid overholde feddit.dk's regler.

Hvis du har problemer med at uploade dit billede er det nok større end 1 MB (lagerplads er dyrt). Prøv eventuelt at konvertere billedet til webp, eller upload til catbox.moe i stedet og post et link til billedet i stedet for at uploade det.

founded 1 year ago
MODERATORS
 

Brødet ovenfra efter jeg fik skåret et par skiver af:

Inspireret af @SorteKanin@feddit.dk's opslag herinde i sidste uge fik jeg lyst til at eksperimentere lidt med mit grydebrød, som jeg holder meget af. Så det blev til 100% tipo 00 mel med 85% hydrering og 2% salt.

Med så høj hydrering er der næsten tale om en tyk grød, snarere end en dej, så den er lidt besværlig at have med at gøre, men det lykkedes mig at strække og folde med en dejskraber i skålen efter omtrent 15 timers hævning på køkkenbordet. Desværre blev jeg lidt utålmodig med at få den i ovnen, så jeg fik kun hævet den 30 minutters tid i gryden før den røg ind. Resultatet er dog stadig vildt godt, og det er nok et af de bedste brød jeg endnu har lavet. Jeg er dog lidt spændt på hvor længe det mon holder sig frisk med den høje væskeprocent.

Hvis man er interesseret i procentsatserne, så udregnes de efter den samlede melmængde. Se eventuelt her: https://www.omnicalculator.com/food/bakers-percentage

top 8 comments
sorted by: hot top controversial new old
[–] kamenlady@lemmy.world 5 points 9 months ago (1 children)

I love big holes in bread - it looks delicious

[–] President_Pyrus 5 points 9 months ago (1 children)

It is indeed, and as it is a no knead bread, it is almost too easy to make.

[–] kamenlady@lemmy.world 5 points 9 months ago (1 children)
[–] President_Pyrus 5 points 9 months ago (1 children)

Seriously - look it up. There is a reason people call it both the world's best and easiest bread. I highly recommend using an oven safe Dutch oven though, as it help to keep the moisture in during the first bake phase.

[–] kamenlady@lemmy.world 5 points 9 months ago

Will do, i even know someone with a Dutch oven. Thanks !

[–] Klorofyl 4 points 9 months ago

Synes ikke de holder så længe som kommercielle brød. Men med lidt vand på og en en tur i brødristeren plejer de at blive gode igen.

[–] SorteKanin 3 points 9 months ago (1 children)

Det ser sgu godt ud! Hvilken gryde har du brugt og hvor stor er den?

Gad godt vide hvordan den ville have set ud med lidt mere hævetid i gryden

[–] President_Pyrus 3 points 9 months ago* (last edited 9 months ago)

En Mareld støbejernsgryde på omkring 5 liter

https://feddit.dk/comment/4905340

Edit: Og ja, næste gang får den et par timer i gryden, ligesom jeg normalt gør. Jeg plejer at smide den direkte i gryden efter at have strukket og foldet dejen 5-6 gange i skålen.