Nyheder
For alle nyheder, hvad end de måtte omhandle.
Regler
1. Brug artiklens titel
Titlen på indlæg skal være titlen på nyhedsartiklen der linkes til. Du må dog gerne oversætte titlen hvis den ikke er på dansk, så længe oversættelsen er retvisende. En alternativ titel (fx i tilfælde af clickbait) eller vigtig supplerende information kan angives i kantede parenteser. Fx: "Clickbait titel [Beskrivende titel]". Dette sikrer at titlen på artiklen ikke er misvisende.
2. Brug ikke tekstfeltet ("body")
Link udelukkende til artiklen og brug ikke tekstfeltet ("body" på engelsk). Hvis du vil tilføje noget, så skriv en kommentar. Dette sikrer at debatten foregår fra et neutralt synspunkt der tager udgangspunkt i artiklen, og ikke en bestemt vinkling skrevet i tekstfeltet. Undtagelse: Det er tilladt at dele et referat af en artikel bag betalingsvæg i tekstfeltet.
3. Kun nye artikler
Artikler skal være mindre end en uge gamle. Dette sikrer at artikler faktisk er nyheder.
4. Debat-indlæg og andet skal markeres
Det er tilladt i et begrænset omfang at indlægge artikler der ikke som sådan er nyhedsartikler og ikke er skrevet af avisens ansatte (fx debat-indlæg eller læserbreve), men sådanne artikler skal markeres med [Debat] el. lign. mærkat i titlen af indlægget inden titlen på artiklen. Dette sikrer at brugere er klar over den potentielle højere bias der kommer fra debat-indlæg og sikrer at debat-indlæg ikke bruges til at skubbe en agenda.
Husk også at følge Feddit.dks generelle regler.
view the rest of the comments
Måske handler det ikke så meget om, hvorvidt noget er komplekst eller simpelt, men mere om at gøre sig forståelig? Alle har jo stemmeret – uanset uddannelsesniveau, intellekt og baggrund – og det skaber naturligt en stor variation i, hvad folk kan forstå og forholde sig til. Hvis en politiker taler i meget akademiske eller teologiske termer og bruger et højttravende sprog, kan det måske begrænse antallet af vælgere, simpelthen fordi mange ikke forstår, hvad vedkommende egentlig står for. Komplekse ting kan jo formidles på mange niveauer...
Det er klart - også derfor det er vigtigt at have en uddannet befolkningen. Men ja, formidling har selvfølgelig også en rolle.
Rørende enig - og ligger jo også godt i tråd med folkeskoledebatten.