Nyheder
For alle nyheder, hvad end de måtte omhandle.
Regler
1. Brug artiklens titel
Titlen på indlæg skal være titlen på nyhedsartiklen der linkes til. Du må dog gerne oversætte titlen hvis den ikke er på dansk, så længe oversættelsen er retvisende. En alternativ titel (fx i tilfælde af clickbait) eller vigtig supplerende information kan angives i kantede parenteser. Fx: "Clickbait titel [Beskrivende titel]". Dette sikrer at titlen på artiklen ikke er misvisende.
2. Brug ikke tekstfeltet ("body")
Link udelukkende til artiklen og brug ikke tekstfeltet ("body" på engelsk). Hvis du vil tilføje noget, så skriv en kommentar. Dette sikrer at debatten foregår fra et neutralt synspunkt der tager udgangspunkt i artiklen, og ikke en bestemt vinkling skrevet i tekstfeltet. Undtagelse: Det er tilladt at dele et referat af en artikel bag betalingsvæg i tekstfeltet.
3. Kun nye artikler
Artikler skal være mindre end en uge gamle. Dette sikrer at artikler faktisk er nyheder.
4. Debat-indlæg og andet skal markeres
Det er tilladt i et begrænset omfang at indlægge artikler der ikke som sådan er nyhedsartikler og ikke er skrevet af avisens ansatte (fx debat-indlæg eller læserbreve), men sådanne artikler skal markeres med [Debat] el. lign. mærkat i titlen af indlægget inden titlen på artiklen. Dette sikrer at brugere er klar over den potentielle højere bias der kommer fra debat-indlæg og sikrer at debat-indlæg ikke bruges til at skubbe en agenda.
Husk også at følge Feddit.dks generelle regler.
view the rest of the comments
Nøgleordet er, som altid: "kan være"...
En mere korrekt fortolkning her, kunne være, at alle betydningsfulde relationer, har stor betydning for børns udvikling.
Jeg ved heller ikke om, det giver mening at kalde fortolkningen mere korrekt. Du har ret til en grænse, men det handler vel om en rangordning af betydningsfulde relationer og en vægtning af hvilke relationer, de fleste har. Historisk set har flere haft søskende end søskendelignende vennerelationer.
Hvad bygger du det på? Hvad jeg ser omkring mig, og kender fra egen erfaring og familie er, at søskende kan have mange forskellige relationer, og det er langt fra givet, at deres tætteste relation er med hinanden. Der skal sjældent mange år mellem søskende, for at de ikke vokser op med samme interesser, og derfor ikke bygger bånd på de områder. Der skal heller ikke meget andet til, end forskellige køn, før interesserne hurtigt bliver en del forskellige.
Jeg har set mange søskendeforhold, som har været bygget på at de er i samme husholdning, mens de tilvælger fx fætter og kusineforhold, eller forældrenes venners børn, som de har langt mere tilfælles med. Det kan også være naboens unger der er jævnaldrende, og derfor er dem de får det tætteste forhold til.
Selvfølgelig handler det om rangordning, men man skal ikke glemme, at søskende i samme husholdning, jo ikke er relationer du selv vælger. Dem bliver du presset ind i. Selv om de betyder noget, så er det langt fra givet, at de betyder mest. Derfor skriver artiklen også "kan være"... Det er såmænd ikke tolkning, det er et helt bevidst forbehold som forskerne tager, fordi de også kender til svaghederne i deres forskning. Når de så skal give det videre, så fokusere de på det de ved, får forskningen ud i medierne, og det retfærdiggøre så deres brug af forskningsmidler.
Man behøver ikke at have en tæt relation for at påvirke hinanden markant. Distancerede forældre påvirker klart et barns udvikling, selvom relationen på sin vis ikke er tæt... tænker det samme kan gøre sig gældende for søskende - der behøver ikke være et tæt relation for at være en kraftig påvirkning.
Alder og køn udelukker ikke tætte relationer heller.. men selvfølgelig er tætte relationer lettere og danne vis man matcher aldersmæssigt og kønsmæssigt.
Men der vil altid være grader og undtagelser selvfølgelig
Og der er nøgleordet "på sin vis", for det er jo en nær relation. Så kan vi tale semantik, men ens forældre er vigtige for et barn, uanset om det så er et stærkt bånd, en nær relation, en vigtig relation, eller hvad du, rent semantisk, vil kalde relationen. Forældre er bare vigtige - ens rødder er vigtige.
Jeg skriver ingen steder at alder og køn udelukker en relation. Jeg skriver at der er naturlige grunde til at mange søskende ikke nødvendigvis er tætte.
Der er altid undtagelser, deraf også min første kommentar, at det ikke er relateret til søskende alene, men til ens nære relationer - uanset familiære bånd osv.
Du har ret. Jeg synes bare du gav en stærk indikation når du skriver at der ikke skal meget aldersforskel til før interesserne er for forskellige mm.
Min argumentation var hovedsageligt at jeg ikke tænker man behøver være tæt for at påvirke hinanden dybt.
Absolut, men der mener jeg at det vil ens søskende også være i langt de fleste tilfælde, da de er et skud af de samme rødder. Også kulturelt betyder ikke kun ens ophav noget, men også ens kød og blod...
Bestemt - Alle relationer former en, i nogen grad.