this post was submitted on 02 Oct 2025
11 points (100.0% liked)

Mad og drikke

117 readers
8 users here now

For billeder, spørgsmål, diskussioner og alt relateret til mad og drikke - lige hvad madhjertet begærer!

Opslag på fællesskabet skal være relateret til mad eller drikke, og opslag og kommentarer skal altid overholde feddit.dk's regler.

Hvis du har problemer med at uploade dit billede er det nok større end 10 MB (lagerplads er dyrt). Prøv eventuelt at konvertere billedet til webp, eller upload til catbox.moe i stedet og post et link til billedet i stedet for at uploade det.

founded 2 years ago
MODERATORS
 

Hej valdemarskrokollektivet,

Jeg er på udkig efter hot sauce some går langt på literen. Jeg plejede at købe de større Valentino i Bilka da de stadig solgte dem for en del år siden, men siden da har jeg været lidt på herrens mark omkring hvad der bedst kan betale sig.
Har kigget lidt rundt og fandt en side der så ok ud mht. priserne.

Så jeg ville høre om i har bedre råd om købe hot sauces eller bare råd generelt omkring det at lave sin egen hot sauce hjemme? Jeg er frisk på det hele.

top 20 comments
sorted by: hot top controversial new old
[–] Underbroen 7 points 2 weeks ago (1 children)

Jeg er også på team "lav din egen", det er billigt, godt og et sjovt lille kemieksperiment at fermentere sin egen. Ellers har jeg altid været glad for sriracha (jeg har ikke noget mod hvidløgen!), som tit kan findes på tilbud, så den går virkelig langt på literen.

Jeg har haft bedst held med at bruge saltlage til fermentering (modsat at lave en mash): 2-3% salt til vand plus indhold. Den sidste jeg lavede var med Pimenta Da Neyde chilier fra drivhuset, blommer, sichuan peber og en smule bukkehornsfrø. Den stod i ca. 14 dage og er blevet virkelig lækker.

[–] RedSnt 4 points 2 weeks ago (1 children)

Desværre bor jeg i lejlighed, så jeg har ikke gode muligheder for at gro dem hjemme selv. Og sidst jeg prøvede havde jeg et kedeligt tilfælde af sørgemyg der kom med jorden som de bananchiliplanter blev solgt i.
Jeg må tjekke den lokale bazar ud om de har chili til at starte med i så fald.

Mht. sriracha så husker jeg den som lidt for aggressiv i hvidløgssmagen sidst jeg prøvede den, men jeg har for nyligt selv nydt af en god del hvidløg, så kan være jeg kan vænne mig til den nu.

[–] Klorofyl 3 points 1 week ago (1 children)

Lige præcis chilier kan jo dyrke ret godt i en lejlighed. Specielt hvis du har sydvendte vinduer.

Elsker også hvidløg, men ikke i min chilisovs. Det smager bare ikke særlig godt når man putter det i på den måde.

[–] RedSnt 2 points 1 week ago (1 children)

Elsker også hvidløg, men ikke i min chilisovs. Det smager bare ikke særlig godt når man putter det i på den måde.

På hvilken måde, fermenteret med resten af saucen? For som sagt, når jeg selv putter lidt frisk hvidløg i den pasta sauce jeg laver, hvilket stort set bare er passata med oregano, basilikum og lidt hot sauce, der tilsætter jeg også tit et fed hvidløg. Måske det kunne forbedres ved at stege let i lidt olie for ikke at være for skarp i smagen, men personligt kan jeg godt lide ingredienser der kan konkurrere med chilien.

[–] Klorofyl 3 points 1 week ago

Har ikke smagt det fermenteret sammen.

Mine smagsløg er gladest for hvidløg der enten er stegt af eller puttet på maden helt friskt. Hvis man bare putter hvidløg i og koger det lidt synes jeg det får en ikke så rar smag.

[–] Klorofyl 6 points 2 weeks ago

Laver den hjemme. Synes de fleste man køber har for meget eddike eller hvidløg. Bruger en blanding af eddike og sukker til konservering. Har haft røget chilierne til det. Brugte æbletræ. Det smagte mega godt.

[–] President_Pyrus 6 points 2 weeks ago (2 children)

Hvis du alligevel skal til Sverige, eller bor så det er tilforladeligt, så har deres supermarkeder et rigtig godt udvalg til fine priser.

[–] Klorofyl 6 points 2 weeks ago (2 children)

Bemærkede jeg også sidst jeg var i Sverige. Det er lidt sjovt. Købte tre forskellige slags med hjem. De har en lidt anden chilisovsekultur ens os.

[–] President_Pyrus 4 points 2 weeks ago (3 children)

Jeg mener også at mange svenskere har et nærmest religiøst forhold til deres tacotirsdag, så der er nok noget om snakken.

[–] Underbroen 6 points 2 weeks ago (1 children)

Det er tacofredag og det er i Norge - jeg tror ikke svensken spiser noget, der ikke er kartoffelmos eller rejesalat på. (okay, I stand corrected, svensken spiser også tacos om fredagen)

[–] President_Pyrus 4 points 2 weeks ago

Ja, det er vistnok om fredagen

[–] SorteKanin 3 points 2 weeks ago

Det lyder sgu da som en god tradition, har aldrig hørt om det.

[–] Klorofyl 3 points 1 week ago

tacotirsdag og kraftigt modificerede gamle Volvoer. Det lyder rigtigt.

[–] RedSnt 3 points 2 weeks ago

Eller også er det os danskere der ikke bruger penge på mad.

(rant)
Jeg tror ikke det var for ingenting at Aldi lukkede og slukkede for et par år siden, og at kun discount butikkerne, primært Salling Group overlever.

[–] RedSnt 2 points 2 weeks ago

Tak for rådet men det bliver det desværre meget sjældent til. Den ene gang i årtiet hvor jeg kunne tænke mig at være i Sverige, der er det på vej til Ystad for at nå færgen til Rønne.

[–] leopardpuncher 4 points 2 weeks ago* (last edited 2 weeks ago)

Netto har Cholula garlic til ~~21,-~~ 22,- lige nu, måske var det noget 🤔

[–] SorteKanin 4 points 2 weeks ago (3 children)

Hvad bruger i folk egentlig sådan nogle hot sauces til? Det er ikke rigtig en ting jeg bruger.

[–] Underbroen 5 points 2 weeks ago

Det korte svar: alt! Jeg har relativt små børn og en kone som ikke værdsætter stærk mad, så jeg bruger det til at tilføje varme og smag til maden. Pt. er det en fast bestanddel af madpakken. Havreris, spidskål, kylling og en masse hotsauce.

[–] Klorofyl 4 points 2 weeks ago

Spejlæg, sammenkogte retter, karryretter osv. I en almindelig toast med ost og skinke, smager virkelig godt. Elsker smagen af chili. Frisk, tørret, fermenteret og syltet smager alle forskelligt. Kan bedst lide når man opnår smagen af chilien uden at der kommer så meget styrke at det går over gevind. Og også gerne uden at det smager af alt for meget andet. Eddike og hvidløg. Hvis min mad skal smage af hvidløg, putter jeg hvidløg i :=)

[–] RedSnt 3 points 2 weeks ago

Som @Underbroen@feddit.dk sagde: Alt. Selvom jeg har MSG herhjemme så gør det bare ikke nok til at pifte retter op, ikke i forhold til chili. Dog i mit tilfælde primært pasta saucer for det er det jeg pt. er besat af at spise.