Jeg har en hel balje chili con carne stående på komfuret lige nu. Lavet med pintobønner, selvfølgelig. Der er aftensmad til de næste par dage, og så ryger der nok også en rigtig god sjat i fryseren.
Feddit.dk
Et meta-forum for nyheder, meddelelser og debatter omkring Feddit.dk i sig selv.
Man er også velkommen til at poste her hvis der ikke er nogen andre fællesskaber der passer.
Har taget endnu et skridt i projekt stressfri og har lavet en bullet journal for første gang i næsten syv år.
Kan allerede mærke at det hjælper med at huske ting bedre og at få et bedre overblik.
Har så gerne villet gøre sådan noget i årevis, men enten kunne jeg ikke samle mig om det eller - som fornylig - jeg var meget stresset og kunne slet ikke rumme det.
Bare rart at være nået hertil. Synes virkelig, at hver dag er endnu et lille skridt i den rigtige retning oven på de sidste par års hurlumhej.
Det lyder virkelig godt. Hold hovedet oppe. Nu bliver det også varmt i vejret igen.
bullet journal
Hvad er en bullet journal ?
En underleverandør til nogle af vores kunder er blevet ramt af et cyberangreb, så det var lige en mavepuster jeg ikke havde brug for. I og med at vi er klassificeret som en samfundskritisk virksomhed, så blev den helt store maskine sat i gang og jeg kunne hurtigt vinke farvel til at tage hjem til tiden. Nu skal jeg så bruge en masse tid på post-incident reviews der bliver delt med directors og chiefs, så nu falder nogle af de andre semi-kritiske opgaver til jorden :')
Men hey, jobsikkerhed!
Evt uden at identificere din virksomhed, kan du/nogen give et eksempel på "samfundskritisk virksomhed" og hvem som står for klassifikationen?
(Gerne efter dine reviews/næste uge, jeg har bare aldrig hørt udtrykket før.)
Min virksomhed er i elmarkedet, så vi er i klasse 1. Jeg kan sådan set lukke en stor del af elforsyningen ned i en håndfuld lande med ét tryk, så vi er underlagt nogle temmelig strikse krav. Det er super spændende, men der er behov for når det lige går lidt stærkt en gang i mellem at minde sig om hvad vi styrer.
Jeg vil tro at mange IT-virksomheder kan anses som samfundskritiske. For eksempel dem, der leverer IT til banker og betalingsløsninger.
Det er ikke helt så enkelt. Min virksomhed stabilisere den lokale el-infrastruktur, levere restvarme til opvarmning og biobrændsel, samt er en fødevarevirksomhed som forsyner resten af fødevare og medicinalindustrien. Vi er kun klasse 2, i.e. ikke samfundskritisk
D'uh, jeg er specielt hjernedød idag, godt det snart er weekend. Jeg læste samfundskritisk i den anden forståelse af ordet. :-)
Syntes din tolkning er sjovere end min :D Sådan en helt ny femte sektor, den samfundskritiske sektor :D
Jeg har alt for meget rabarber. Har I nogle gode opskrifter I vil dele - både til hverdag og til dessert?
Jeg skære overskydende rabarber i stykker og smækker dem i køleskabet m. Uanede mængder sukker - på nogle timer er der verdens bedste sirup som kan bruges på både morgenmad og desserter. Den holder en uendelighed og jeg fylder bare på i løbet af sæsonen når der er overskud.
Lækkert! Fermenteret rabarber fungerer virkelig godt og ellers er jeg altid forfalden til rabarber crumble.
Det tror jeg da egentlig også vi skal prøve det der.
Fermentering er sagen! Jeg har lavet kimchi (det lugter skidegodt mens det fermenterer og du kan reducere salten i forhold til butikskøbt) og chili sovs. Folkene bag Noma udgav en tyk bog om fermentering.
(Har aldrig prøvet rabarber, tak for tipset)
Uh, og der er vist noget om at fermenteret mad er særligt sundt. Købt!
Du laver vel forhåbentlig rabarbercrumble en gang om ugen så!
Ja, mit rollespilshold skal i hvert fald ikke gå kagefri i morgen!
Crumble! Altid!
Du kan også lave en chutney, eller en alm marmelade.
Blomsterberg plejer at have styr på sit lort når det handler om desserter.
Jeg havde testet hendes rabarberopskrifter fra en kant🙂
Jeg elsker rabarber, men det ender somregel med at blive til trifli, syltetøj (med dejligt meget vanilje) eller kompot til aftensmaden
Noget af det bedste is jeg kan huske at have fået var med rabarber.
Super, jeg kigger Blomsterbergs opskrifter igennem, tak :)