Jeg lavede kartoffel/porresuppe (eller rettere, kartoffel/alverdens løg suppe) i tirsdags på nogle gamle bløde bagekartofler jeg fandt bagerst i skabet og diverse løg, både zittauer og forårsløg samt porrer, en sjat grøntsagsfond og en rest cremefraiche i stedet for fløde. Det er den bedste kartoffel/porrer suppe jeg nogensinde har smagt.
Mad og drikke
For billeder, spørgsmål, diskussioner og alt relateret til mad og drikke - lige hvad madhjertet begærer!
Opslag på fællesskabet skal være relateret til mad eller drikke, og opslag og kommentarer skal altid overholde feddit.dk's regler.
Hvis du har problemer med at uploade dit billede er det nok større end 1 MB (lagerplads er dyrt). Prøv eventuelt at konvertere billedet til webp, eller upload til catbox.moe i stedet og post et link til billedet i stedet for at uploade det.
Pandekager med is og hjemmelavet abrikossyltetøj til aftensmad. Hvis man aldrig før har lavet syltetøj, så er det altså utrolig let. Det kræver praktisk talt bare at koge bær/frugter og så hælde syltesukker i.
Jeg skal på Roskilde festival på lørdag. Har I nogle gode idéer til noget mere luksusmad jeg kan tage med, end bare pesto og dåsemakrel? Har overvejet confitteret and på dåse, men tror det er lidt for voldsomt at lave på trangia.
Synes da confitteret amd lyder genialt! Alt med parmesanost er også godt - måske en risotto m. Hvidvin, tørrede svampe og hvad der ellers falder en ind
Uha, lækker idé!!
Det var en konge ide fra urt der!
Skal det være rigtig vildt køber du en liter Oscar fond https://vinogkokken.dk/brand/9-oscar Behøver ikke være på køl før åbning
Så kan du køre en konge risotto på trangiaen!
Æg kan godt holde sig uden køl, Danmark er et af de eneste lande der har krav om køl. https://samvirke.dk/artikler/holder-aeg-laengere-naar-de-er-paa-koel Det åbner måske for lidt retter.
Genial idé med æg - porcherede æg here I come! Og god pointe med fond og holdbarhed.
En pasta carbonara er lavet med ingredienser der kan holde sig længe; tørret pasta, hårde oste (parmesan, pecorino), æg, hvidløg, og guanciale/bacon.
Det var praktisk når kulsvierne (carbonarierne) var oppe i bjergene og brænde kul I mange dage i træk.
Dagens menu lød på pitabrøds-burger med hjemmelavet pariserbøf, tomat, cheddarost og icebergsalat. Super lækkert, kan varmt anbefales.
Jeg har endelig anskaffet mig en røremaskine. Det gør det noget nemmere at lave en rigtig stor portion dej, og så kan den også æltes rigtig meget så den bliver stærk. Det resulterede i to lækre franskbrød i går og jeg har dej nok i køleskabet til to mere!
Det minder mig om at jeg endnu ikke har lavet pizza efter jeg har fået en ordentlig ovn. Det kunne være at man skulle gøre det snart - og at jeg skulle få skaffet mig et pizzastål!
Ja røremaskinen tror jeg også bliver rigtig god til pizza. Pizzadej skal jo æltes en del.
Et pizzastål er efter min mening obligatorisk for en ordentlig pizza i en hjemmeovn. Det gør bare en kæmpe forskel. Og så koster det jo heller ikke meget. Jeg har opnået en virkelig god pizza ved at få mit pizzastål så varmt som muligt og så komme ekstra gluten i dejen så den opnår ca. 16 til 18 procent protein. Det gør at dejen bruner rigtig godt og bliver sprød.
Har du en støbejernspande der kan gå i ovnen (håndtaget kan skrues af de fleste) så kan den også bruges i en snæver vending. Melet er vigtigt ja.
Hvis man bager med surdej i forvejen så kan det bestemt anbefales til pizza!
Fra lomme-krematoriet (cozze) sidst vi lavede pizza
Jeg har også haft success med en støbejernspande i min gamle ovn, men jeg synes det er svært at samle pizzaen og så overføre den til panden, på samme måde man kan med en plade. Jeg vil helst undgå at panden er udenfor ovnen i så kort tid som muligt, så Maillard effekten er så god som muligt.
Jeg bruger "kombispaden" fra bagestålet.dk til at samle pizzaen på og så overføre til stålet. Det fungerer super nemt.
Det kunne godt være at man skulle slå sparegrisen i stykker. Jeg har trods alt overvejet det længe.
Du stiller den på en kogeplade mens du fumler rundt, så taber den ikke varmen.
Men ja,det kræver lidt snilde.
Jo, det bliver bare ikke en særlig stor pizza 😅. Jeg plejer simpelthen at lave en rektangel der fylder hele stålet, så får man mest pizza per gang i ovnen :)
Haha ja okay 🙂
Også det jeg hader mest ved den lille, den kan slet ikke lave dem store nok.
Søster har investeret stort og købt en rigtig en på el. Jeg overvejer stadig om livet egentlig er værd at leve uden sådan en 🙂
Personligt synes jeg min pizza i ovn på stål bliver rigtig god, bedre end mange pizzasteder jeg har bestilt fra. Så jeg er pænt tilfreds og så behøver jeg ikke have sådan en ekstra pizzaovn stående og vedligeholde den. Og stålet er meget nemt at vedligeholde og fylder ikke så meget :) (selvom det er ret tungt). Og så er stålet også rigtig godt når man vil bage brød
Ja, med et stål kan man rimeligt nemt lave super gode pizzaer hjemme, sandsynligvis også langt bedre end fra det lokale pizzaria, men det er også lidt en anden form for pizza de laver der.
Vi kalder dem provins-pizza 🙂 Intet ondt ment med det, kan sagtens tage en salat-kebab pizza dagen der på.
Med de små ovne kommer man måske lidt nærmere de italienske. Og så er de gode til pitabrød også.
Jeg synes faktisk også jeg kommer rimelig tæt på det italienske med stål. Med det høje proteinindhold får jeg en sprød bund der bliver godt brunet, det giver virkelig noget. Jeg siger bare, du behøver altså ikke sådan en ovn for at lave en god hjemmepizza :)
Nu skal du ikke tale mig fra den. Jeg er jo sikker på min livskvalitet bliver forbedret 600% hvis jeg får en 😄
Jeg taler dig jo ikke fra det, jeg taler dig bare imod stålet i stedet for 😈. Det er desuden også langt billigere end sådan en pizza ovn