Mad og drikke

118 readers
19 users here now

For billeder, spørgsmål, diskussioner og alt relateret til mad og drikke - lige hvad madhjertet begærer!

Opslag på fællesskabet skal være relateret til mad eller drikke, og opslag og kommentarer skal altid overholde feddit.dk's regler.

Hvis du har problemer med at uploade dit billede er det nok større end 10 MB (lagerplads er dyrt). Prøv eventuelt at konvertere billedet til webp, eller upload til catbox.moe i stedet og post et link til billedet i stedet for at uploade det.

founded 2 years ago
MODERATORS
1
 
 
2
 
 

Kære snapse enstusiaster!

Jeg er kørt lidt fast i ideer. Da jeg hvert år laver de klassiske snapse med julekrydderi, en chili/citron og en med julestok. Men jeg vil godt prøve noget nyt, da jeg foruden mine egne traditioner, også skal stå for et bidrag til snapse konkurrencen til årets julefrokost.

Dertil skal jeg lave skarpe/shots til festen. Selv har jeg tænkt i lakrids/salmiak, noget med bolcher (blå ugler?) også har jeg lavet mango snaps og blommevin.

Hvad har i af ideer og opskrifter?

Tak ✨

3
8
submitted 4 days ago by AutoMod to c/mad
 
 

Dette er tråden, hvor man kan snakke løst og fast om alt der har med mad at gøre.

Hvad har du lavet i ugens løb, og hvad står menuen på i weekenden? Uanset om menuen er pasta med ketchup eller créme brûlée, er man velkommen til at dele det

Denne tråd oprettes automatisk af botten hver torsdag kl 6.

Hvis du har spørgsmål til botten eller ønsker at bruge den på et fælleskab, så skriv til @President_Pyrus@feddit.dk .

God lille-fredag og bon appétit!

4
17
Græskar (media.expressional.social)
submitted 1 week ago* (last edited 1 week ago) by LinusWeidickFrische@expressional.social to c/mad
 
 

@mad Græskar

De små i midten er fra haven, det store fra torvet og det mellemst er fra supermarkedet🌱
#danskertrut #pumpkin #græskar #kokkenhaven

5
9
submitted 1 week ago by AutoMod to c/mad
 
 

Dette er tråden, hvor man kan snakke løst og fast om alt der har med mad at gøre.

Hvad har du lavet i ugens løb, og hvad står menuen på i weekenden? Uanset om menuen er pasta med ketchup eller créme brûlée, er man velkommen til at dele det

Denne tråd oprettes automatisk af botten hver torsdag kl 6.

Hvis du har spørgsmål til botten eller ønsker at bruge den på et fælleskab, så skriv til @President_Pyrus@feddit.dk .

God lille-fredag og bon appétit!

6
11
submitted 2 weeks ago by RedSnt to c/mad
 
 

Hej valdemarskrokollektivet,

Jeg er på udkig efter hot sauce some går langt på literen. Jeg plejede at købe de større Valentino i Bilka da de stadig solgte dem for en del år siden, men siden da har jeg været lidt på herrens mark omkring hvad der bedst kan betale sig.
Har kigget lidt rundt og fandt en side der så ok ud mht. priserne.

Så jeg ville høre om i har bedre råd om købe hot sauces eller bare råd generelt omkring det at lave sin egen hot sauce hjemme? Jeg er frisk på det hele.

7
11
submitted 2 weeks ago by AutoMod to c/mad
 
 

Dette er tråden, hvor man kan snakke løst og fast om alt der har med mad at gøre.

Hvad har du lavet i ugens løb, og hvad står menuen på i weekenden? Uanset om menuen er pasta med ketchup eller créme brûlée, er man velkommen til at dele det

Denne tråd oprettes automatisk af botten hver torsdag kl 6.

Hvis du har spørgsmål til botten eller ønsker at bruge den på et fælleskab, så skriv til @President_Pyrus@feddit.dk .

God lille-fredag og bon appétit!

8
17
submitted 3 weeks ago by SorteKanin to c/mad
 
 

Jeg eksperimenterer stadig med den helt rigtige pizza.

Jeg er begyndt at bruge en røremaskine, hvilket er virkelig nice, men jeg stødte så ind i et nyt problem, nemlig at dejen blev meget varm efterhånden som den kører i maskinen. Det gør at dejen hæver alt for meget og dybest set går i stykker inden den når at køle ned i køleskabet til langtidshævning natten over.

Så for at fikse det er jeg begyndt at fryse mit mel og brug køleskabskoldt vand - så holder dejen temperaturen selvom den bliver kørt meget i maskinen. Så er jeg også begyndt at bruge en tipo 00 mel, hvilket jeg også tænker hjælper på det. Resultatet blev meget godt (selvom den blev lidt våd men det var kun fordi vi var lidt for overivrige med fyldet 😅).

9
10
9
submitted 3 weeks ago by AutoMod to c/mad
 
 

Dette er tråden, hvor man kan snakke løst og fast om alt der har med mad at gøre.

Hvad har du lavet i ugens løb, og hvad står menuen på i weekenden? Uanset om menuen er pasta med ketchup eller créme brûlée, er man velkommen til at dele det

Denne tråd oprettes automatisk af botten hver torsdag kl 6.

Hvis du har spørgsmål til botten eller ønsker at bruge den på et fælleskab, så skriv til @President_Pyrus@feddit.dk .

God lille-fredag og bon appétit!

11
8
submitted 1 month ago by AutoMod to c/mad
 
 

Dette er tråden, hvor man kan snakke løst og fast om alt der har med mad at gøre.

Hvad har du lavet i ugens løb, og hvad står menuen på i weekenden? Uanset om menuen er pasta med ketchup eller créme brûlée, er man velkommen til at dele det

Denne tråd oprettes automatisk af botten hver torsdag kl 6.

Hvis du har spørgsmål til botten eller ønsker at bruge den på et fælleskab, så skriv til @President_Pyrus@feddit.dk .

God lille-fredag og bon appétit!

12
26
submitted 1 month ago* (last edited 1 month ago) by EvilCartyen to c/mad
 
 
13
10
submitted 1 month ago by AutoMod to c/mad
 
 

Dette er tråden, hvor man kan snakke løst og fast om alt der har med mad at gøre.

Hvad har du lavet i ugens løb, og hvad står menuen på i weekenden? Uanset om menuen er pasta med ketchup eller créme brûlée, er man velkommen til at dele det

Denne tråd oprettes automatisk af botten hver torsdag kl 6.

Hvis du har spørgsmål til botten eller ønsker at bruge den på et fælleskab, så skriv til @President_Pyrus@feddit.dk .

God lille-fredag og bon appétit!

14
9
submitted 1 month ago by AutoMod to c/mad
 
 

Dette er tråden, hvor man kan snakke løst og fast om alt der har med mad at gøre.

Hvad har du lavet i ugens løb, og hvad står menuen på i weekenden? Uanset om menuen er pasta med ketchup eller créme brûlée, er man velkommen til at dele det

Denne tråd oprettes automatisk af botten hver torsdag kl 6.

Hvis du har spørgsmål til botten eller ønsker at bruge den på et fælleskab, så skriv til @President_Pyrus@feddit.dk .

God lille-fredag og bon appétit!

15
10
submitted 1 month ago by AutoMod to c/mad
 
 

Dette er tråden, hvor man kan snakke løst og fast om alt der har med mad at gøre.

Hvad har du lavet i ugens løb, og hvad står menuen på i weekenden? Uanset om menuen er pasta med ketchup eller créme brûlée, er man velkommen til at dele det

Denne tråd oprettes automatisk af botten hver torsdag kl 6.

Hvis du har spørgsmål til botten eller ønsker at bruge den på et fælleskab, så skriv til @President_Pyrus@feddit.dk .

God lille-fredag og bon appétit!

16
10
submitted 2 months ago by AutoMod to c/mad
 
 

Dette er tråden, hvor man kan snakke løst og fast om alt der har med mad at gøre.

Hvad har du lavet i ugens løb, og hvad står menuen på i weekenden? Uanset om menuen er pasta med ketchup eller créme brûlée, er man velkommen til at dele det

Denne tråd oprettes automatisk af botten hver torsdag kl 6.

Hvis du har spørgsmål til botten eller ønsker at bruge den på et fælleskab, så skriv til @President_Pyrus@feddit.dk .

God lille-fredag og bon appétit!

17
25
submitted 2 months ago by HejMedDig to c/mad
 
 

Den sidste rest pizza fra i går aftes. Det er en helt ok morgenmad når man vågner i naturen

18
12
submitted 2 months ago by AutoMod to c/mad
 
 

Dette er tråden, hvor man kan snakke løst og fast om alt der har med mad at gøre.

Hvad har du lavet i ugens løb, og hvad står menuen på i weekenden? Uanset om menuen er pasta med ketchup eller créme brûlée, er man velkommen til at dele det

Denne tråd oprettes automatisk af botten hver torsdag kl 6.

Hvis du har spørgsmål til botten eller ønsker at bruge den på et fælleskab, så skriv til @President_Pyrus@feddit.dk .

God lille-fredag og bon appétit!

19
20
13
submitted 2 months ago* (last edited 2 months ago) by Ohh@lemmy.ml to c/mad
 
 

Halløj Vi skal have en grill til altanen. Svigerfar siger morsøe er bedre end weber (som jeg heller ikke var imponeret over). Nu står valget mellem en napoleon travel q 285 pro, eller en morsø forno medio

Begge har to brændere, men morsøs brændere er koncentriske halvcirkeler, hvor napoleon istedet har en brænder i hver side

Morsø er vist lidt dybere, men samme bredde.

Vi vil både lave pizza og kalkynbacon på altanen.

Har I erfaring med det ene eller andet? Morsø er lidt dyrere men ikke meget, hvis man kigger sig lidt omkring.

21
 
 

Egentlig en gammel artikel fra Zetland om vin, men kom til at snakke om den med nogle venner. Den samtale gav mig lyst til at dele artiklen herinde.

Jeg har dog ikke selv særligt meget styr på vin

22
11
submitted 2 months ago by AutoMod to c/mad
 
 

Dette er tråden, hvor man kan snakke løst og fast om alt der har med mad at gøre.

Hvad har du lavet i ugens løb, og hvad står menuen på i weekenden? Uanset om menuen er pasta med ketchup eller créme brûlée, er man velkommen til at dele det

Denne tråd oprettes automatisk af botten hver torsdag kl 6.

Hvis du har spørgsmål til botten eller ønsker at bruge den på et fælleskab, så skriv til @President_Pyrus@feddit.dk .

God lille-fredag og bon appétit!

23
13
submitted 2 months ago by Klorofyl to c/mad
 
 

Har du noget køkkengrej du bare ikke kan leve uden? Bestiller snart lidt på hwl.dk, så vil lige søge lidt inspiration inden jeg trykker køb. Kan jo være der er noget jeg ikke vidste at jeg ikke kan undvære.

24
10
submitted 2 months ago by AutoMod to c/mad
 
 

Dette er tråden, hvor man kan snakke løst og fast om alt der har med mad at gøre.

Hvad har du lavet i ugens løb, og hvad står menuen på i weekenden? Uanset om menuen er pasta med ketchup eller créme brûlée, er man velkommen til at dele det

Denne tråd oprettes automatisk af botten hver torsdag kl 6.

Hvis du har spørgsmål til botten eller ønsker at bruge den på et fælleskab, så skriv til @President_Pyrus@feddit.dk .

God lille-fredag og bon appétit!

25
10
Er tiden løbet fra krukker? (media.expressional.social)
submitted 2 months ago* (last edited 2 months ago) by LinusWeidickFrische@expressional.social to c/mad
 
 

@mad Er tiden løbet fra krukker?

Jeg ejer disse to fine stykker håndværk, men i øjeblikket er de ikke i brug. De har faktisk været tomme i lang tid. Jeg kan desværre ikke lige komme i tanke om noget at putte i dem, hvor en metal, glas, eller plastik boks ikke var bedre, da de ofte er lettere, gennemsigtige og semi-tætte.

Har I nogle ideer? De er jo markant smukkere end bokse, så jeg ville ønske jeg kunne finde noget at anvende dem til.

#pottery #krukker #opbevaring #danskertrut #mad

view more: next ›